Днес изтича крайният срок за регистрация на инициативните комитети от

...
Днес изтича крайният срок за регистрация на инициативните комитети от
Коментари Харесай

Днес изтича крайният срок за регистрация в РИК на инициативните комитети

Днес изтича крайният период за регистрация на инициативните комитети от районните изборни комисии. Също през днешния ден, а точно не по-късно от 40 дни преди изборния ден, общинските администрации афишират предварителните изборни описи и ги разгласяват на интернет страницата на общината.

ЦИК дава на Сметната палата данните за банковата сметка на партиите и обединенията, предопределена за обслужване на предизборната им акция.

Съгласно решение на Централната изборна комисия до 17 часа през днешния ден Инициативните комитети подават заявление за регистрация пред Районните изборни комисии. За изборите за народни представители могат да се основават инициативни комитети на територията на съответния избирателен регион за издигане на самостоятелни претенденти за народни представители.

За присъединяване в изборите за народни представители инициативните комитети внасят безлихвен депозит в размер на 100 лв. по сметка на ЦИК, открита в Българска национална банка.

За издигане на самостоятелен претендент за депутат се образува предприемчив комитет в състав от трима до седем гласоподаватели с непрекъснат адрес на територията на изборния регион.

Инициативен комитет може да изиска да бъде заличена регистрацията му за присъединяване в изборите не по-късно от 30.08.2022 година (32 дни преди изборния ден).

Общинските администрации в страната би трябвало да разгласят през днешния ден предварителните изборни описи за вота на 2-ри октомври и да ги разгласяват на интернет страниците си, напомнят от Централната изборна комисия.

От там прецизират още, че също през днешния ден изтича срокът за регистрация в Районните изборни комисии на инициативните комитети, които ще предлагат самостоятелни претенденти за народни представители.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР