Днес имен ден празнуват всички с името Наум, а във

...
Днес имен ден празнуват всички с името Наум, а във
Коментари Харесай

Черпят красиви имена за един от малките пророци

Днес имен ден честват всички с името Наум, а във всички храмове светяват вода.
Свети оракул Наум живял 700 години преди Рождество Христово. 200 години преди него оракул Йона, по Божия заповед предсказал разрушението на Ниневия речник за огромните беззакония на нейните поданици. Ниневитяни се покаяли и Господ отменил строгата си присъда.
След известно време те отново се развратили и тогава Бог посредством устата на оракул Наум им разкрил страшните бедствия, които ще ги реализиран. Пророчеството се сбъднало тъкмо. Ниневия, един от най-големите и богати градове на античния свят, била разрушена дo основи и разграбена от враговете.
Разливането на р. Тигър довършило опустошението. Сега едвам може да се познае мястото, където е бил тоя колосален град.
За другите условия от живота на пророка не се знае нищо. Според преданието, той умрял на 45-годишна възраст и бил заровен в отечеството си.
Днес православната черква уважава също и паметта на Св. Филарет Милостиви, Св. Стефан Урош, цар Сръбски и Архиепископ Серафим (Соболев).
На 1 декември във всички храмове светяват вода.
Ако съумеете да отидете на черква до обяд или в ранния следобяд, ще можете да си налеете прясна светена вода, преди да са я бутилирали.
С тази вода наръсете домовете си (без тоалетната и банята) и работните си места, наръсете всички членове на вашите фамилии, с цел да изчистите отрицателната сила и да можете по този начин пречистени да се подготвите прочувствено и духовно за идния огромен празник Рождество Христово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР