Днес и утре (28 януари) БДЖ - Пътнически превози ЕООД

...
Днес и утре (28 януари) БДЖ - Пътнически превози ЕООД
Коментари Харесай

БДЖ пусна допълнителни влакове за фестивала Сурва

Днес и на следващия ден (28 януари) „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД ще обезпечи 4 000 спомагателни места във влаковете, които се движат сред София и Перник. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ. Увеличаването на броя на вагоните и мотрисите за влаковете сред двата града се прави за улеснение на всички, които желаят да посетят Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва ”, който се организира в Перник.

Празничен концерт ще се организира на пл. „ Кракра “ в границите на 27-ия Международния фестивал. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник.

Концертът ще се състои от 19.00 часа през днешния ден. Изпълненията на детско танцово студио „ ХОРЦЕ “ при 125 СУ „ Боян Пенев “ - София, с живописен началник Весела Генчева, танцов клуб “ПЛАМЕНЕЯ “ и танцова групировка „ Пендари “ от град Банкя, с началник Величка Живкова ще огласят и раздрусат Перник с въодушевление и позитивни страсти. Празничната вечер ще включи песни на славея на националната музика Валерия Момчилова и младия и надарен реализатор Антонио Симеонов.

От 10.00 до 17.00 часа през днешния ден в централната градска част ще се организират спортни фестивални дефилета на участниците във февстивала. От 11.00 до 14.00 часа пред Двореца на културата ще се състои втората сцена за гостуващите задгранични групи. От 11.00 до 16.00 часа в Общинския юношески дом ще се проведат креативен ателиета за деца „ Сподели Сурва “. В 18.00 часа в Сурвакарско село ще стартира фолклорната стратегия “На площада ”. В 19.00 часа в Първо предверие на Дворец на културата ще се състои среща с гостуващите задгранични групи “Приятели без граници ”.

На 28 януари от 10.00 до 17.00 часа в централна градска част ще се проведат спортни фестивални дефилета. От 11.00 часа в Естрада, Градски парк, ще се организира кулинарно шоу. От 11.00 до 16.00 часа в Общинския юношески дом ще се проведат креативен ателиета за деца „ Сподели Сурва “. От 11.00 до 17.00 часа пред Двореца на културата ще се състои Втора сцена за българските групи. От 18.00 часа на пл. “Кракра ” ще стартира формалното закриване на фестивала “До нови срещи, Сурва ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР