Днес Huawei проведе мащабна презентация в Китай, на която представи

...
Днес Huawei проведе мащабна презентация в Китай, на която представи
Коментари Харесай

Huawei представи топ телевизорите Smart Screen V5 Pro

Днес Huawei организира огромна презентация в Китай, на която показа доста нови артикули. Сред тях бяха тв приемниците Smart Screen V5 Pro. Интересно е, че представянето на тези тв приемници зае съвсем половината от цялото събитие, траяло към час и половина.

Серията включва два модела с 4K резолюция и кадрова периодичност 120 Hz. Екраните са с размер на диагонала 85 и 98 инча. Те употребяват Super Mini-LED панели: по-старшият има 1008 зони на подсветка, а младшият – 576. Съответно оптималната бляскавост на старшия е 2000 cd/m2, а на по-младия – 1600 cd/m2. И двата тв приемника обезпечават 100% покритие на DCI-P3 цветовото пространство.

Smart Screen V5 Pro дебютира с мощната едночипова система Honghu 900. Този образец е ясна проява на това по какъв начин Huawei се оправя с американските наказания: компанията освен проектира нови чипове на хартия, само че и напълно сполучливо си ги създава в реалност. По отношение на продуктивността новата SoC е два пъти по-добра от предшественика си. Производителността на графичния процесор е повишена с 16%, а на NPU (той обезпечава ускорение на логаритмите на изкуствения интелект) – с 212%.

SoC е съчетана с 6 GB RAM и 64 GB флаш памет. Телевизорът има двулентов Wi-Fi адаптер, HDMI 2.1 и USB 3.0 портове. Софтуерната платформа е HarmonyOS 4.0.

Huawei е основала и ново дистанционно управление за новия тв приемник, което е по-прецизно и дружелюбно спрямо предходното. Вградената система от високоговорители е с формат 3.1.2. Мощността на нискочестотния представител е 30 W, а на двата високочестотни представителя – по 10 W. Поставени са и още три широколентови. Общо към 100 вата мощ. Телевизорът може да се комбинира със смарт високоговорителя Huawei Sound X, вследствие на което ще се получи система с формат 5.1.2.

Цените към този момент са оповестени: 85-инчовият модел Smart Screen V5 Pro коства $3 425, а 98-инчовият – $5 070.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР