Днес Григор Димитров започна кампанията си в Монте Карло. В

...
Днес Григор Димитров започна кампанията си в Монте Карло. В
Коментари Харесай

Григор и Корда показаха проблясъци, но не постигнаха сензация при двойките в Монте Карло

Днес Григор Димитров стартира акцията си в Монте Карло. В дуела си на двойки с колегата си, Себастиан Корда, той имаше нелеката задача да срещне двама от най-успешните тенисистки на двойки през последните години - Марсело Аревало и Мате Павич. Макар и родният ни представител и американецът да бяха посочили обещаващ тенис в хода на срещата, рутината на техните съперници не им разреши да осъществят сензация, и по този начин те понесоха проваляне с резултат 4:6, 4:6. Напомняме ви, че на следващия ден Григор ще изиграе първия си мач на сингъл, като негов съперник ще е представителя на домакините Валентин Вашеро.

Опитът на Аревало и Павич на двойки си пролича още при започване на срещата, като двамата поеха контрола в първите минути. Така, още в третия гейм, те съумяха да осъществят пробив над Димитров и Корда. Бившите представители на топ 10 при двойките постановиха своята доминация в идващите геймове, като при 5:3 имаха опцията да затворят сета с още един извоюван гейм от началния удар на двамата топ представители на сингъл, но волята на родния ни тенисист и неговия сътрудник им попречат да го осъществят. Това обаче не бе задоволително и още в идващия гейм резултатът организира в сметката на Аревало и Павич.

По подобен метод стартира и втората част на дуела. Ранен пробив в интерес на Аревало и Павич още веднъж се оказа основният миг за развиването на сета. Макар и в идващите минути Димитров и Корда да демонстрираха добра игра на двойки, летвата, която техните съперници, бе високо сложена и те не съумяха да извърнат сета в своя изгода. Така със същия резултат, както в първата част, Григор и Корда се сбогуваха с шампионата за двойки, а на нас ни остава да стискаме палци за мощно показване на първата ми ракета при синглите. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР