Днес Гражданско движение БОЕЦ внесe допълнение (Вх.№ 328600-38517/25.07.2022г) към сигнала

...
Днес Гражданско движение БОЕЦ внесe допълнение (Вх.№ 328600-38517/25.07.2022г) към сигнала
Коментари Харесай

БОЕЦ: Кошлуков да бъде разпитан от МВР и отстранен от поста

Днес Гражданско придвижване " БОЕЦ " внесe допълнение (Вх.№ 328600-38517/25.07.2022г) към сигнала си до Министерство на вътрешните работи – ГДНП (Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по разказа на ГДНП) за документни закононарушения, осъществени от Емил Кошлуков – общоприет шеф на Българска национална телевизия.

В допълнението БОЕЦ слага нови въпроси и изисква от Министерство на вътрешните работи да призове Кошлуков на разпит, както и да се подхващат нужните дейности за отстраняването му от поста за да не въздейства на очевидци и да не бъдат укрити и унищожени документи и доказателства.

ЕТО ЦЕЛИЯ ТЕКСТ НА ДОКУМЕНТА БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – Г-Н БОЙКО РАШКОВ, МИНИСТЪР

ДО: ГЛАВЕНА ДИРЕКЦИЯ „ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ “

СИГНАЛ – ДОПЪЛНЕНИЕ

Към сигнал Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по разказа на ГДНП за подозрения за осъществени закононарушения от генералният шеф на Българска национална телевизия – Емил Кошлуков.

от Сдружение Гражданско придвижване „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ “,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „ Панония “ блок 4 вход „ З “ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ръководител на УС e-mail: [email protected]

ОТНОСНО

Данни водещи до обосновани догатки за закононарушения от общ темперамент – документна машинация, показване на документ с погрешно наличие пред държани институции, подправяне на документи и други закононарушения осъществени от Емил Кошлуков – общоприет шеф на Българската национална телевизия, в сговор с други неустановени лица.

На 15.02.2022г. Сдружение БОЕЦ сезирахме Министерство на вътрешните работи – ГДНП и други способени институции (НАП, Съвет за електронни медии и МС) със сигнал Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по разказа на ГДНП за подозрения за осъществени закононарушения от генералният шеф на Българска национална телевизия – Емил Кошлуков.

От известия в медиите разбрахме, че по отношение на подаденият от БОЕЦ сигнал за снемане на сведения в ГДНП е бил свикан Волен Сидеров – ръководител на Политическа партия АТАКА обвързвана с телевизия АЛФА, от която Кошлуков е получил процесните документи за стаж визирани в сигнала. Смятаме, че ГДНП вярно са призовали на разпит Волен Сидеров, към този момент второразряден политик отвън играта, само че считаме за тежък пропуск на следствието, че самият извършител и потребител на последствията от действието – представилия в Съвет за електронни медии документи с погрешно наличие Кошлуков не е свикан на разпит досега.. Министерство на вътрешните работи следва да се насочи към него, а не да се занимава с Волен Сидеров, който е направил по-скоро административни нарушавания, за които е предходна към този момент две годишната отминалост. Ако се открият данни за осъществени закононарушения от Сидеров, то следва и той да бъде измамен под отговорност, само че фокуса на следствието би трябвало да бъде върху дейностите на Кошлуков.

Посочваме още няколко значими елементи, по които чакаме дейности и резултати от Министерство на вътрешните работи
Волен Сидеров е свикан в Министерство на вътрешните работи по сигнал на БОЕЦ, а не на институциите – Съвет за електронни медии, Национална агенция за приходите или различен. Видно е, че Национална агенция за приходите прави инспекция също вследствие сигнал до нея от БОЕЦ. Те имат информацията, за какво тогава на БОЕЦ не е предоставена такава с претекст – данъчна загадка. Всъщност нищо не ни е предоставено по сигнала ни от 15.02.2022г.Не считаме, че е данъчна и осигурителна загадка Национална агенция за приходите да разгласи датите, на които са подадени документите (Уведомление по чл.62 от КТ, декл.1 и 6, датите на внасяне на осигурителни вноски, на заплащане на заплати, датата на вписване ан трудовия контракт на Кошлуков с телвизия АЛФА, както и датата на вписване на прекратяването на трудовия контракт и т.н.) – там няма персонални данни и размер на възнаграждения;Наложени ли са наказания, или не и за какво за осъществените нарушавания. Само санкцията за нерегистриран трудов контракт е 10000лв, 500-2000 лева за всеки месец е за неизплащане на ежемесечна заплата на „ служащия “;Получавал ли е въобще Кошлуков заплата по банков път (едва ли), в случай че е на каса – имало ли е в касата на Атака тия пари. Ако са изпразнени (отчетени, като разход) от касата фиктивно, то тогава става въпрос за пране на пари;Имаме цялостно удостоверение от овластен държавен орган, за документална машинация, по отношение на стажа на Кошлуков в телевизия Алфа. Но той продължава да заема поста шеф на Българска национална телевизия.По данни на БОЕЦ телевизия АЛФА е благосъстоятелност на фондация, а не на Политическа партия АТАКА. Да се откри по какъв начин се устоя малкия екран и чия благосъстоятелност е? Има ли финансиране от Политическа партия АТАКА към телевизия АЛФА и на какво съображение? Има ли корист с държани средства – партийната дотация на Политическа партия АТАКА, която е предопределена за партийна активност.Как са получени и регистрирани получените от Кошлуков трудови хонорари? При открит мним трудов контракт, с изключение на правене на документи с погрешно наличие, което е закононарушение от общ темперамент, то имаме и догадка за пране на пари, което също е закононарушение, както от страна на телевизия АЛФА, която регистрира разноски, които не са осъществени, по този начин и от Кошлуков, който регистрира фиктивни доходи и по този метод е допустимо да легализира приходи с неразбираем генезис.Да се проверява бездействието на Съвет за електронни медии по сигнала на БОЕЦ и дали има длъжностно закононарушение от членовете и ръководителя на Съвет за електронни медии посредством безучастие и несъблюдение на служебните отговорности?
С цел определяне на обективната истина и вероятно осъществено закононарушение, БОЕЦ прилагаме още веднъж декларираните в сигнала дейности, които е належащо да бъдат осъществени в хода на следствието:

– За задачата най-малко ден преди стъпване в телевизия „ Алфа” (където никой не го е виждал и чувал), както и в 7 дневен период от овакантяване, работодателят подава съобщение по член 62, ал.5 от Кодекса на труда в специфичен регистър;

– Всеки служащ и чиновник получава начален, периодически и ексклузивен инструктаж за което се подписва в специфични регистри. Без да се занимаваме с обстоятелството че въпросната активност е една от хранилките на административния паразит, то от тези регистри може да се наблюдава хронологията на сключване на лицата постъпващи в дружеството;

– Представената трудова брошура от лицето се вписва в специфичен регистър;

– На служащия следва ежемесечно да се изплащат заплати, удържат налози и осигурителни вноски. За задачата ежемесечно до 25-о число на месеца се подава информация в СУП – системата за ръководство на приходите в Национална агенция за приходите, така наречен заявления 1 и 6. ВСЕКИ месец за предходния.

– Да бъдат снети сведения на чиновници на Телевизия „ Алфа” дали действително Кошлуков в миналото е работил в малкия екран

– Да се изискват записи от камери в малкия екран от времето за което Кошлуков твърди, че е работил там.

– Да се извърши инспекция на докумнетооборота на телевизия „ Алфа” за документи направени и подписани от Емил Кошлуков, като програмен шеф. Длъжността на програмният шеф и ежедневните му професионални отговорности изискват да изготвя и подписва голям брой служебни документи. Липсата на такива документи подписани от Кошлуков е още едно непосредствено доказателство, че той не е работил там.

– Да бъде осъществена инспекция на служебната електронна преписка на телевизия Алфа за интервала, за който Кошлуков твърди, че е работил там и да се откри дали има следи от негова активност.

Ако въобще е подавана информация, изплащана заплата и правени вноски, то изфабрикуването на документи за стаж елементарно може да бъде потвърдено с обстоятелството, че всички записи са правени на една и съща дата, месеци и години след законовия и нормален период за подаване и отчитане.

Изискваме от Министерство на вътрешните работи – ГДНП да призове на разпит Емил Кошлуков, да извърши нужните процесуални дейности за определяне на обективната истина по поставените от БОЕЦ въпроси в сигнала и допълнението към него и за определяне на осъществените закононарушения. Изискваме от Министерство на вътрешните работи да предприеме нужните дейности за премахване на Емил Кошлуков от поста му до привършване на инспекцията за да не въздейства на очевидци и да не бъдат унищожени документи и доказателства.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР