Днес Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ” се срещна с

...
Днес Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ” се срещна с
Коментари Харесай

БОЕЦ обсъди оставката на Гешев с шефа на кабинета на премиера


Днес Георги Георгиев от Гражданско придвижване “БОЕЦ” се срещна с Лена Бориславова - шеф на кабинета на премиера Кирил Петков.

Това оповестиха във Facebook от организацията.

Обсъдени бяха най-важните за придвижването тематики, които са оповестени и като цели от държавното управление - битката с корупцията, правосъдната промяна и промяната на КПКОНПИ, отстраняването на основният прокурор Иван Гешев, както и номинацията на Бойко Атанасов за ръководител на антикорупционната комисия, и подадените от нас сигнали до държавните институции.



БОЕЦ показаха и концепцията Народното събрание да гласоподава решение за събаряне на доверието от членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС), определени от Народното събрание, с искане на тяхната оставка. По конституция, решенията на Народното събрание са наложителни за всички държавни органи. Това съгласно нас би довело до разформироване на Висш съдебен съвет и пускане на процедура за избор на нов състав на висшия правосъден орган, което от своя страна е нужна стъпка към отстраняването на Гешев.

Обсъдена бе и незабавната промяна на състава на Инспектората към Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат от повече от две години.

Изразихме поддръжка за законодателните промени, касаещи закриване на профилираните съд и прокуратура и правосъдната промяна.

Промяната е допустима единствено с гражданска интензивност и действителни институционални дейности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР