Днес е Световният ден на водата. В Националния музей „Земята

...
Днес е Световният ден на водата. В Националния музей „Земята
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на водата

Днес е Световният ден на водата. В Националния музей „ Земята и хората " Водноспасителната работа към БЧК провежда демонстрации, които ще срещнат посетителите с разпоредбите за водна сигурност.
Над 500 деца от пловдивските учебни заведения се чака да се включат в празника пред общината във връзка Световния ден на водата. Природонаучният музей също е поготвил изненади за дребните си гости - през днешния ден се открива нова зала към морския аквариум.
Морският аквариум на районния природонаучен музей, който през днешния ден отбелязва и 45 години от основаването си, продължава да обогатява видовия състав и да уголемява площта си. Новите жители с шест типа акули, морени и скатове.
Децата са поканени през днешния ден да се включат и в играта „ Животът във водата ", а до момента в който преглеждат експозицията към тях ще има летящи риби - внушителни балони с хелий, които ще бъдат ръководени с дрон.
Музеят отваря и арт работилница „ Хартиени рибки ". Акварист Тодор Мандев ще покаже на гостите някои от главните стъпки при декорирането на аквариуми.
Ще бъде открита галерия с наградените рисунки от състезанието „ Влажните зони и климатичните промени в нашия регион "
По мотив Световния ден на метереологията, който се отбелязва на следващия ден, шефът на Националния институт по метеорология и хидрология - проф. Христомир Брънзов открива през днешния ден начинания под мотото "Вода за всички " и "Слънцето, Земята и Времето ". В събитието ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Световният ден на метереологията е професионален празник на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР