Днес е Световен ден за борба с диабета. В България

...
Днес е Световен ден за борба с диабета. В България
Коментари Харесай

Световен ден за борба с диабета: 460 000 българи живеят с болестта

Днес е Световен ден за битка с диабета. В България 460 000 души живеят с диабет, а други 200 хиляди са наранени, само че не знаят и не се лекуват.

Един от всеки двама с това заболяване остава недиагностициран, което води до затруднения, тежки увреждания и преждевременна гибел, оповестяват от Националната асоциация " На децата и младежите с диабет ".

Преди час в храма " Свети Седмочисленици " в столицата беше отслужен молебен за здраве на децата и младежите с диабет. Всички участници в молебена образуваха наследник кръг - знак на битката с диабета. По-късно през днешния ден в София водещи ендокринолози ще показват последни данни от изследвания и новости в лекуването на диабета.
Елисавета Котова, ръководител на Асоциацията на децата и младежите с диабет: Хората подценяват диабета като заболяване, тъй като той не боли, до момента в който не станат съществени нещата и не стартират затрудненията. Ето за какво през днешния ден сигнализираме обществото. Искаме хората да знаят, че диабетът не е безопасен, а би трябвало да се обърне съществено внимание. Така че всеки да си направи сметка.   От първо лице: Алпинистът Боян Петров за борбата с диабета От първо лице: Алпинистът Боян Петров за борбата с диабета
14 ноември е Световният ден за битка с диабета. В България се допуска, че близо 600 000 души имат диабет, само че огромна част даже не подозират за това...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР