Днес е последния митинг преди вота на Марин льо Пен,

...
Днес е последния митинг преди вота на Марин льо Пен,
Коментари Харесай

Коя е Марин льо Пен?

Днес е последния протест преди вота на Марин льо Пен, която за последните две седмици затвърждава позицията си измежду гласоподавателите с крайнодесни убеждения, за сметка на другия крайнодесен претендент Ерик Земур. Очаква се обаче на балотажа тя да се възползва от гласовете на неговите последователи. Какъвто и да е изходът, с тази предизборна акция Марин льо Пен прави сериозна стъпка по пътя към задачата на политическата си кариера.

Тя се устремява за трети път към Елисейския замък, мобилизирала е всички сили в необикновената предизборна конюнктура и, както постоянно, е уверена в успеха.

" Да, имам опция да печеля тези президентски избори и благодарение на френския народ ще ги печеля. Защото народът разбра, че в случай че гласоподава, ще завоюва. И те ще гласоподават ", съобщи Марин льо Пен.

Тя е упорита като татко си Жан-Мари льо Пен - създателят на крайнодесния Национален фронт. С лидерския пост Марин льо Пен поема и присъединяване в президентските избори. След първия крах през 2012, тя отстранява татко си от партията, поради скандални изказвания, преименува я на Национален общ брой и вади от програмата претенции като отвод от еврото и излизане от Европейски Съюз. Други крайни хрумвания остават като референдум за фрапантно понижаване на имиграцията и ограничавания за чужденците.

" В една страна всеки с поданство има повече права от чужденеца. Това не е напълно правилно във Франция, където правата са съвсем изравнени. Аз считам, че френското поданство би трябвало да ви дава повече права от тези на чужденците ", съобщи Марин льо Пен, претендент на " Национален общ брой ".

При второто явяване през 2017 година крайнодясната кандидатка стига до балотаж с Еманюел Макрон. За тези избори предишното лято ѝ предсказаха победа.

Но войната в Украйна се оказа проблем за Марин льо Пен, чиято партия е получавала заем от съветска банка. Преди изборите през 2017 година тя беше призната в Кремъл от Владимир Путин, за който е говорила с удивление.

Льо Пен не се смути и се постара да извлече изгода от обстановката. Рейтингът ѝ се увеличи, когато заприказва за въздействието на глобите против Русия.

" Жестоката война, която понасят украинците, изважда на показ тежки недостатъци на нашата страна, последствия от неправилни политически решения, за които французите заплащат висока цена ", разяснява Марин льо Пен.

В акцията си Марин льо Пен освен остро подлага на критика президента, а акцентира на нещата, които вълнуват всеки елементарен човек.

" С цените на газа, електричеството и горивата никой към този момент не смее да демонстрира подигравка. Покупателната дарба е огромният въпрос на всекидневието и аз давам незабавни решения. Като президент ще понижа Данък добавена стойност за всички енергийни артикули от 20 на 5 % и половина ", съобщи Марин льо Пен.

Дни преди изборите разликата в рейтингите на президента Макрон и кандидатката на " Национален общ брой " понижа сериозно. Дали този път Льо Пен ще има късмет в разбъркания политически пейзаж във Франция, където главните партии изпаднаха от челните места? Или на балотажа ще се задейства традицията за обединяване на политическите сили против крайната десница? Предстои да забележим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР