Днес е първият финал от евротурнирите за сезона. От 22:00

...
Днес е първият финал от евротурнирите за сезона. От 22:00
Коментари Харесай

Футболна Европа днес значи Челси - Арсенал

Днес е първият край от евротурнирите за сезона. От 22:00 часа стартира борбата за трофея от Лига Европа. Лондонските Арсенал и Челси се изправят един против различен в столицата на Азербайджан - Баку.

Срещата е с спомагателен заряд за " топчиите ", които могат да намерят място в Шампионска лига за идната акция единствено, в случай че вдигнат тази купа. Мениджърът им Унай Емери знае добре по какъв начин да го направи, откакто три пъти завоюва Лига Европа със Севиля. Мачът ще бъде специфичен и за вратаря Петер Чех, който стопира с футбола. Той е някогашен футболист точно на Челси. Очаква се той да се завърне при " сините ", само че като шеф.

Звездата на Челси Еден Азар съвсем несъмнено ще изиграе последния си дуел за отбора, тъй като е пред трансфер в Реал (Мадрид). Мениджърът Маурисио Сари пък е спряган за ментор на Ювентус.

Унай Емери още не е решил дали да заложи като титуляр на 37-годишния Чех или на Бернд Лено. Той се чуди и за групировката в отбрана - дали да бъде с трима или четирима бранители. Ако се спре на трима, Начо Монреал ще играе до Сократис и Лоран Кошчелни. Сеад Колашинац и Ейнсли Мейтланд-Найлс ще са по фланговете. В средата на терена Арсенал ще разчита на Гранит Джака и Лукас Торейра, а Месут Йозил ще бъде зад нападателите Лаказет и Обамеянг.

В Челси проблемите са свързани с травмата на Нголо Канте, който до последно ще е под въпрос. Ако френският национал въпреки всичко не е подготвен, мястото му в халфовата линия ще заеме Рос Баркли. Очаква се в предни позиции да започва някогашният нападател на Арсенал Оливие Жиру, Еден Азар и Вилиан да са на двата фланга.

ЛИГА ЕВРОПА, ФИНАЛ

ЧЕЛСИ - АРСЕНАЛ

Вероятни сформира:

ЧЕЛСИ (4-3-3): Арисабалага; Аспиликуета, Д. Луис, Кристенсен, М. Алонсо; Баркли, Жоржиньо, Ковачич; Вилиан, Жиру, Е. Азар

АРСЕНАЛ (3-4-2-1): Чех; Сократис, Кошчелни, Монреал; Мейтланд-Найлс, Джака, Торейра, Колашинац; Йозил; Лаказет, Обамеянг

СЪДИЯ: Джанлука Роки (Италия)

СТАДИОН: Олимпийски стадион, Баку

НАЧАЛО: 22:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР