Днес е най-вълнуващият ден за най-богатия човек на планетата -

...
Днес е най-вълнуващият ден за най-богатия човек на планетата -
Коментари Харесай

Денят на Безос. Излита в Космоса

Днес е най-вълнуващият ден за най-богатия човек на планетата - Джеф Безос. В 16 ч. българско време той излетява в Космоса. Милиардерът разгласи, че не е нервозен, в противен случай - разчувствуван и любопитен е от това, което му следва.

В 11-минутното странствуване ще вземат участие братята Джеф и Марк Безос, най-възрастният човек, искащ да лети в космоса - 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият - 18-годишният предстоящ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен. Той е първият клиент на компанията " Блу произход ", платил за галактическия си полет.

Първият суборбитален полет с непрофесионален екипаж на " Ню Шепард " ще стартира от пустинните равнини в Западен Тексас. Това ще е значим тест за 18,3-метровия уред, който е изцяло автоматизиран. Успехът е доста значим за привличането на клиенти за галактически туризъм.

Ракетата " Ню Шепард " ще се устреми към космоса със скорост три пъти скоростта на звука, преди да се отдели от капсулата и да кацне на Земята. Пътниците на борда ще изпитат безтегловност за три до четири минути, като се чака капсулата да се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

" Блу произход " извърши 15 тестови полета до космоса от 2015 година до момента. С изключение на първото несполучливо тестване на бустера на ракетата, всички останали проби минаха сполучливо.

На 11 юли британецът Ричард Брансън стана първият милиардер, който доближи границата на космоса и сполучливо се завърна на Земята. На борда на галактическия аероплан " Юнити-22 ", изхвърчал от базата " Спейспорт Америка " в Ню Мексико, бяха още петима души - двама водачи и трима висши чиновници на " Върджин галактик ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР