Днес е Големият ден в родния футбол, след като Конгресът

...
Днес е Големият ден в родния футбол, след като Конгресът
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Конгресът започна, отписаха Михайлов като президент

Днес е Големият ден в родния футбол, откакто Конгресът на БФС ще дефинира новият президент на централата. Събитието в конгресната зала на НДК стартира в 10:00ч., а Gong.bg ще наблюдава всичко забавно към него.

Шестима са претендентите за президентския пост на Българския футболен съюз. Това са актуалният подобен Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев.

Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас ще дадат своите гласове, с които ще дефинират спечелилия. От актуалното управление признаха, че Конгресът ще коства 400 хиляди лв., а сумата е по-висока поради противоепидемичните ограничения.

Европейската футболна централа пък изпраща сръбския пратеник Горан Лакович да следи какво се случва на място. Той е началник на дирекция "Национални федерации " към европейската централа. ФИФА също би трябвало да има собствен делегат на събитието.

11:50 - Борислав Михайлов е освободен като президент на БФС с 411 гласа, останалите са се въздържали. Това е поредна точка, която е по авансово заложения проект. Следва същата процедура за Изпълкома на БФС.

11:20 - Продължава разискването на първа точка от дневния ред, която е обвързвана с доклада - одобрение на отчет на ИК по отношение на изключване на членове на БФС и установено преустановяване на участието на футболни клубове в БФС по аргументи, разнообразни от изключване.

11:11 - Батерията на Бербатов падна и стриймът му от залата спря.

11:10 - Броят на делегатите на Конгреса е 483

10:54 -

10:50 - Георги Величков (делегат на ФК Калояново) се самопредложи за член на комисията, която ще брои гласовете на Конгреса. Мотивът му бе "да има почтени избори ". Част от другите делегатите го освиркаха, а след гласоподаване предлагането му не бе признато. "За " гласоподаваха 106 делегати, а "портив " - 206. Останалите се въздържаха.

10:49 - Делегатите към момента не са преброени

10:40 -

10:03 -

09:42 -

09:34 -

09:29 -

09:21 -

09:15 -

09:03 -

09:00 - Димитър Бербатов и екипът му се събраха пред НДК

08:24 - Първите делегати към този момент влизат в НДК, с цел да се записват за идния Конгрес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР