Днес е финалът на Световното първенство по футбол в Катар.

...
Днес е финалът на Световното първенство по футбол в Катар.
Коментари Харесай

Франция и Аржентина се готвят да отпразнуват титлата от Мондиала. Кой ще е световният шампион - гледайте по БНТ

Днес е финалът на Световното състезание по футбол в Катар. Тази вечер ще стане ясно дали тимът на Франция или на Аржентина ще вдигне Световната купа.

Гледайте онлайн дуела по БНТ1 и по БНТ3 в 17 часа.

Часове преди мача, който ще излъчи международния първенец, и в двете страни кипи трескава подготовка за отпразнуване на успеха.



Париж се готви за безсънна нощ с доста празненства. Французите чакат да посрещнат националите по футбол като герои. Но въпреки всичко терзанията са големи.

" Надяваме се, че Франция ще завоюва, само че тимът на Аржентина е доста мощен. Битката ще е тежка ", споделя парижанка.

" Франция има доста добър тим. Играчите в действителност са доста положителни и имат огромен късмет да завоюват. Но не би трябвало да забравяме, че Аржентина има Лионел Меси ", припомня нейна сънародничка.



В Аржентина, на 300 километра от Буенос Айрес, в Росарио - града, в който е израснал Меси, също се готвят за тържества. Местните поданици се молят и този път шанса да не напуща огромния футболист.

" Истината е, че той заслужава най-хубавото от живота, тъй като е прелестен човек, същински водач и ще ни направи всички щастливи. Ние към този момент сме първенци ", счита локален гражданин.

В Росарио манията по Меси е голяма. Няма постройка, която да не припомня за футболиста, и дом, в който да няма негов афиш.

" Беше занимателно дете. Много естествено. За него животът беше футбол. За всички в този момент Меси е звезда, само че за нас си остава това дете, което не спираше да играе футбол ", спомня си негова съгражданка.

Франция или Аржентина? Кой ще завоюва Мондиала? Докато букмейкърите не престават със залаганията, за безпристрастните футболни почитатели остава упованието финалният мач да бъде запомнен с красива игра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР