Днес е ден втори от провеждащото се Държавно отборно първенство,

...
Днес е ден втори от провеждащото се Държавно отборно първенство,
Коментари Харесай

Илиана Раева с емоционално изказване за европейското първенство догодина

Днес е ден втори от провеждащото се Държавно отборно състезание, в който ДМВ играят вторите два уреда - бухалки и лента. Вчера те изиграха и композициите си с въже и топка, а в края на днешния ден ще знаем и тимовете медалисти в конкуренцията за Дело за оперативна проверка, ДМВ категория ЕЛИТ.

Президентът на БФХГ Илиана Раева беше посетител на коментаторския пулт.

Раева стартира диалога с това, че е от заран до вечер в залата още от надпреварите за " Б " категория, тъй като за нея е извънредно значимо и забавно да види по какъв начин са се подготвили състезателките и треньорките. Илиана Раева сподели, че е извънредно удовлетворена и щастлива от това, което вижда на спортния килим в залата.

Според нея още в тази дребна гимнастическа възраст има доста огромна конкуренция и България разполага с доста качествени и надарени дребни грации.

Президентът на БФХГ акцентира, че огромното и удовлетворение е най-много от това, че следи по какъв начин всички наши треньори са почнали да работят по условията на новия устав, на което се дължи и фактът, че още най-малките демонстрират извънредно сложни и комплицирани детайли както с апарат, по този начин и с тяло.

Илиана Раева показа, че е труженик за това, че още от по-ранна възраст гимнастичките би трябвало да се учат на по-сложните детайли и че когато с децата се работи вярно методически, няма никакъв проблем с натоварванията и здравето на гимнастичката. Тя акцентира, че в Русия и Италия дребните грации се учат на доста комплицирани неща, което ги дърпа напред и в случай че ние не наблегнем на тази методика, това значи да стопираме развиването на нашите надарени деца.

" Когато гледаш едно дете - ти виждаш по какъв начин е работено с него, дали с внимание, схващане и методически вярно. Състезателят е огледало на треньора ", показа Раева.

Освен това президентът на БФХГ отличи особено работата на Мариета Дукова във връзка с всеобщия спорт, като сподели, че тя е съумяла да направи същинско знамение единствено за 3 години и не престава да има нови и нови хрумвания!

" Да развием всеобщия спорт доста добре, беше една моя голяма фантазия и съм щастлива, че я реализираме по най-хубавия метод " - показа президентът на БФХГ.

" Истината е, че ние доста вдигнахме летвата във всяко едно отношение, в понеделник БФХГ има отчетно-изборно заседание, на което съм се кандидатирала за трети мандат. Нашият доклад е от цели 47 страници! Постигнахме доста неща, при нас се работи доста и с готовност " - сподели Илиана Раева.

" Едно мое абсолютно условие към клубовете - шампионатите да основават чувство за празник, състезателки и треньори да бъдат щастливи, че се състезават, организацията да е равнище. Виждате тази зала още от началото е направена като за съревнование от най-голям сан, взаимствахме от Световните купи метода на влизане и загряване, което ни наложи и пандемията, само че всички видяхме какъв брой умерено загряват и работят. Състезателките и треньорите ми споделиха - Илиана, желаеме всякога такава организация, в залата е един парадайс! А едно от децата споделило на майка си, че имала възприятието, че се състезава на Световно състезание! Това за мен е най-голямата премия! Треньорите обсъждаха с мен желанието си с изключение на Б да създадем В категория, с цел да може всички деца да демонстрират в спортна атмосфера какво са научили в залата. Бих желала да кажа на всички родители, които се тормозят, че децата им са в по-ниска категория, че даже и да не станат шампионки и златни девойки, те ще порастват здрави, у тях ще се възпитат възприятие за дисциплинираност и отговорност, ще изваят фигурките си, ще излизат на надпревари в красиви трика, ще горят в конкуренцията, това е най-важното нещо! Нека децата спортуват, да бъдат в залите, а не по улиците, заобиколени от изкушенията на днешния ден. "

На въпроса за идното Европейско състезание, на което България е хазаин в лицето на морската ни столица Варна от 9-ти до 13 юни 2021 година, Илиана Раева сподели, че България за първи път ще е хазаин на Европейско състезание и има упоритостите да го направи с извънредно мощна организация и още веднъж надпреварата да стане същински празник на художествената гимнастика. Тя сподели, че към този момент е изплатена по-голямата част от сумата от таксата за домакинство благодарение на Министерството на младежта и спорта.

" Очаквайте едно прелестно европейско състезание с дух на море и талази " - приключи президентът на БФХГ Илиана Раева!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР