Днес е ден на памет. Да благодарим на българските опълченци,

...
Днес е ден на памет. Да благодарим на българските опълченци,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Честит празник! Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие

" Днес е ден наизуст. Да благодарим на българските опълченци, да благодарим на всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие, през днешния ден е ден за памет, признателност и несъмнено национална горделивост ". Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред публицисти в град Шипка, където, в храм-паметника “Св. Рождество Христово ”, бе отслужен признателен молебен от Старозагорския митрополит Киприан.

" Това е ден, в който българският народен блян за независимост, за народен суверенитет, е осъществен по своя исторически обективен метод. Както споделих, не е ден за политически спекулации, по тази причина всички изкушения да се вършат релации с оня исторически миг преди 146 години би било неуместно ", добави Желязков.


Желязков уточни, че в този ден честваме Освобождението на България на всички места, където има и един българин по света.  

Старозагорският митрополит Киприан сподели, че всеки път би трябвало да помним Освобождението на България като знаменателна дата в нашата история, в която сме благословени от Бога, че имаме своя суверенитет и своята самостоятелност.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР