Днес е ден на национален траур заради кончината на Негово

...
Днес е ден на национален траур заради кончината на Негово
Коментари Харесай

Ден на траур за Патриарх Неофит: България загуби своя духовен водач

Днес е ден на народен печал поради кончината на Негово светейшество патриарх Неофит. Тленните му остатъци бяха пренесени в храм-паметника „ Свети Александър Невски “, където се прави поклонение

В същото време ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски изрази своите най-искрени съболезнования и огорчение във връзка кончината на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и Митрополит Софийски и се подписа в траурната книга в Светия синод .

„ Кончината на Предстоятеля на Българската православна черква е голяма загуба за нея и за българския народ. България загуби своя нравствен лидер. Ще го запомни с добротата му, със съпричастността и уважението му към религиозните общности в страната, търсенето на единодушие в името на морала, възпитанието и обичайните полезности “ , се показва в съболезнователния адрес от името на Ръководството на Българската академия на науките, изпратен до Светия синод на Българската православна черква.

Българската православна черква и Българската академия на науките в годините са имали поредност взаимни начинания. През 2015 година Българска академия на науките отличи Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и Митрополит Софийски с почетен плакeт “Радетел за Българска академия на науките ”  за “личния му принос в развиването и популяризирането на институцията “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР