Днес е бил върнат при родителите си в Зоопарк Стара

...
Днес е бил върнат при родителите си в Зоопарк Стара
Коментари Харесай

Върнаха малкото на семейство белоглави лешояди в Зоопарк Стара Загора


Днес е бил върнат при родителите си в Зоопарк Стара Загора след престой в избавителния център " Зелени Балкани ", оповестиха техни експерти.

, че фамилиите хищни птици, Белчо и Сание и Шандин и Айлен, са имали по едно яйце , които бяха предадени за развъждане в развъдник в центъра на " Зелени Балкани ". През миналата седмица от Стара Загова оповестиха за излюпването на първото лешоядче, което е и първи подобен случай за зоопарка.

Днес дребното към този момент е при своите родители.

Директорът на зоопарка доктор Ивелина Илиева заяви: " Разпределили сме се със чиновниците на зооградината, с цел да има непрекъснато наблюдаване на новороденото ", като добави, че скоро се чака и яйцето на втората двойка да се излюпи , откакто към този момент е било видяно пропукване.

Андреана Дичева от " Зелени Балкани " даде детайлности за първите дни на дребното птиче: " Лешоядът е на две седмици, като бе отгледан при нас през първите дни, само че не може да остане с човешки грижи за дълго време, защото нашата концепция е, когато то порасне, да бъде пуснато на независимост в дивата природа , по тази причина би трябвало да се приспособява към своя тип. Родителите му ще се грижат за него до третия месец, а по-късно по специфична стратегия ще бъде освободено. "

При връщането на новоизлюпеното е намерено също, че неговите родителите към този момент имат още едно яйце. То ще бъде сложено в развъдник в центъра, до момента в който се излюпи.
 13 лешояди са освободени в Източните Родопи
13 лешояди са освободени в Източните Родопи

Първите дни са сериозни за неопитните птици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР