Днес двете деца бяха транспонирани от болницата в Стара Загора

...
Днес двете деца бяха транспонирани от болницата в Стара Загора
Коментари Харесай

Едно от децата от катастрофата на Тракия е в по-тежко състояние

„ Днес двете деца бяха транспонирани от болничното заведение в Стара Загора в „ Пирогов ”. В момента едното дете се оперира. Колегите работят, тъй че повече не мога да кажа. Другото дете, което тази заран не беше в положително положение след настаняването в „ Пирогов ” сега е контактно. След направените образни проучвания детето е овладяно и няма съществени увреждания ”. Това съобщи министър Асен Меджидиев на брифинг пред " Пирогов ", където изнесе последни данни за ранените деца на " Тракия ".

Здравният министър съобщи, че в болничното заведение в Стара Загора е дошъл сръбският министър на опазването на здравето, както и родители на децата.

Той акцентира, че за часове е проведен превоза за транспортиране на по-леко потърпевшите деца до границата със Сърбия.

В същото време Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Д.К., на 40 година, жител на Република Сърбия, за това, че на 14.08.2022 година на автомагистрала „ Тракия “ в региона на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при ръководене на моторно транспортно средство - рейс „ МАН “ със сръбски регистрационен номер, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно член 20 от Закона за придвижване по пътищата - „ водачите са длъжни да управляват непрестанно пътните транспортни средства, които ръководят “, и с това по несъобразителност предизвикал междинни телесни повреди на повече от едно лице, а точно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – закононарушение по чл.343, ал.3, б. “а “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс, оповестиха от прокуратурата.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уредът е отчел нулеви резултати.

И сега не престават дейностите по следствието под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР