Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще

...
Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Облачна сутрин, след обяд ще започне да се изяснява


Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще е съвсем безшумно, в низините и котловините - мъгливо. Около и след обяд ще се появи слаб вятър юг-югозапад и с него ще настъпи по-съществено понижение на облачността и усъвършенстване на видимостта. Максималните температури ще са от 2-3 градуса в Северозападна България, където ще има трайни мъгли, до 12-13 в крайните югозападни региони, за София – към 8, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над планините, в ниските елементи, преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, само че към и след обяд облачността и там ще се раздра и намалее. Предимно слънчево ще остане през целия ден по високите планински елементи. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра – към 1.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд. Ще духа най-вече слаб северен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е към 12. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР