Днес директорът на регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски

...
Днес директорът на регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски
Коментари Харесай

​Откриха уникална зала, копие на АЕЦ „Козлодуй“, във врачанския музей /снимки/

Днес шефът на районния исторически музей във Враца Георги Ганецовски и кметът Калин Каменов откриха умаленото копие на една от командните зали на АЕЦ Козлодуй в музея. На събитието участваха десетки видни посетители, измежду които и някогашни шефове на атомната централа.
Постоянната експозиция наречена „ Първа атомна “ включва истински документи и материали за историята на първата българска атомна електроцентрала. По време на откриването на неповторимата по рода си зала имаше и особено инсталирана видеостена, на която се въртяха фрагменти от историята на АЕЦ „ Козлодуй “. Изграждането на помещението се финансира напълно от АЕЦ "Козлодуй ".
Със основаването на тази зала, която е съвсем като същинската, врачани и гостите на града ще могат да надзърнат какво в действителност съставлява централата и какъв брой значима роля играе в атомната енергетика на страната.
Днес гостите бяха очаровани от пресъздаването на командната зала, която като че ли ги придвижи в различен свят, а шефът на музея Георги Ганецовски изрази огромната си признателност към централата. Той предложения всички поданици и посетители на града да се възползват от опцията да се допрян до историята на атомната централа и да видят по какъв начин в действителност наподобява един команден блок от вътрешната страна. Посетители пък разясниха, че това е преживяване, което няма по какъв начин да не те впечатли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР