Днес бяха изнесени данни, че едва около 30% от запитаните

...
Днес бяха изнесени данни, че едва около 30% от запитаните
Коментари Харесай

Писател за нежеланието на българите да защитят независимостта ни: Въпросът е твърде фикционален

Днес бяха изнесени данни, че едвам към 30% от запитаните българи са съгласни да отбраняват страната си при положение на война. 

На мен персонално въпросът, заложен на хората по този метод, ми звучи прекомерно фикционален. Ако попиташ българите дали в случай че някакъв въоръжен вид вледе в дома им, те ще защитят ли фамилията си, считам, че на 100 % отговорът ще е позитивен. Така че зависи по какъв начин задаваш въпроса и съм надалеч от мисълта, че единствено 30% от българите ще реагират, в случай че някой ни нападне, тъй като тогава ще стане въпрос за отбрана на личното семейство, на личния си живот, а не на страната.  

Това разяснява пред Нова тв писателят Александър Чобанов. 

Другото, което е, че зависи доста и от мотивацията на обществото, добави той.

От една страна българското общество е доста разграничено, въпреки това българинът обича да си играе на Андрешко - той обича да пита първо какво прави страната за него. От тази позиция той ще си мисли за какво той като субект би трябвало да върви да се унищожава за тази страна, която нищо не прави за него, коментира Марая Цветкова.

Другото е, че е значим моментът, в който задаваш подобен въпрос. А той е заложен неотдавна и това корелира с неодобрението на настоящето държавно управление. Освен това на мен ми липсват данни за това проучване - по какъв начин са отгговорили дамите и каква е възрастовата разбивка, разяснява още тя. 

И добави, че съгласно изследванията при руснаците към тази 2024 година процентът е още по-нисък - под 30% в желанието си да водят война. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР