Днес британският министър-председател Тереза Мей официално ще подаде оставка като

...
Днес британският министър-председател Тереза Мей официално ще подаде оставка като
Коментари Харесай

Днес Тереза Мей официално подава оставка като министър-председател

Днес английският министър-председател Тереза Мей публично ще подаде оставка като ръководител на Консервативната партия. Намерението си да се отдръпна Мей разгласи в прочувствено изявление на 24 май.

 © БГНЕС
Тереза Мей се отдръпва, откакто английските депутати на три пъти отхвърлиха съглашението ѝ за Брекзит. Оставката ѝ е начало на конкуренцията за неин правоприемник отпред на Консервативната партия.

Процесът по избирането на нов водач ще продължи няколко седмици, а кандидатури за поста ще се одобряват до 10 юни. На 13 юни стартират няколко кръга гласувания, които ще понижат броя на претендентите. Всеки път ще се гласоподава скрито.

 Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че се отдръпва Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че се отдръпва
Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че напуща поста си на 7 юни. Тя ще остане отпред на държавното управление до избирането на собствен правоприемник. Името му тр...

Кандидат с 16 гласа или по-малко в първия кръг отпада. Ако всички претенденти имат повече от 16 гласа, отпада този с минимум гласове.

Същата процедура се организира и във втория кръг, само че там прагът е 32 гласа. Следващите гласувания са планувани за 18, 19 и 20 юни и ще продължат, до момента в който останат двама претенденти. Докато тече процедурата, Мей ще извършва функционалностите на министър-председател.
 ​Надпреварата за правоприемник на Тереза Мей се ожесточава ​Надпреварата за правоприемник на Тереза Мей се ожесточава
Кандидатите за премиерския пост към този момент са 10, откакто през днешния ден още от нейните министри оповестиха, че влизат в надпреварата. След близо три години отпред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР