Днес бразилският президент Луис Инасиу Лула да Силва пристига на

...
Днес бразилският президент Луис Инасиу Лула да Силва пристига на
Коментари Харесай

Китай и Бразилия рестартират отношенията и ще работят заедно за икономическото си развитие

Днес бразилският президент Луис Инасиу Лула да Силва идва на тридневно държавно посещаване в Китай. Това е негова трета аудиенция в азиатската страна като държавен началник на Бразилия и първа откакто встъпи в служба за нов мандат този януари.

Лула да Силва е един от международните политици, които имат извънредно положително отношение към Китай. По време на първия му мандат сред 2003 и 2010 година той посети страната на два пъти и участва на церемонията по разкриване на пекинските Олимпийски игри през 2008 година Оттогава насам китайско-бразилските връзки се развиват интензивно и статистиката демонстрира ясно това – за 14 следващи години Китай е най-големият търговски сътрудник на Бразилия, а Бразилия е първата латиноамериканска страна, чийто стокообмен с Китай надвиши 100 милиарда $. 

 Икономическите въпроси ще бъдат фокус на актуалното посещаване на Лула да Силва. В момента Бразилия е изправена пред значимата задача за възобновяване след епидемията от COVID-19, а президентът ѝ се ангажира да работи за нейната реиндустриализация. Китай също се стреми към своето висококачествено развиване и отваряне на високо равнище, което основава благоприятни условия за всички страни по света, включително и Бразилия. 

Карлос Фаваро, министър на земеделието и отглеждането на животни на Бразилия, сподели в изявление в Пекин: „ Искаме да си сътрудничим повече с Китай, с цел да увеличим взаимно индустриалния потенциал и продукцията на двете страни “.

Същевременно излезе друга добра вест в изгода за двустранната търговия и улеснение на вложенията. В края на март бразилското държавно управление съобщи, че е постигнало съглашение с Пекин за осъществяване търговски сетълменти в национални валути. Счита се, че това съглашение ще помогне да се избегнат отрицателните въздействия на щатския $ и да се понижат комерсиалните разноски. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР