Днес безсмъртният Хийт Леджър, който преждевременно си отиде от този

...
Днес безсмъртният Хийт Леджър, който преждевременно си отиде от този
Коментари Харесай

Ако беше жив, една от легендите в киното щеше да е на 48, но остана завинаги на 28

Днес безсмъртният Хийт Леджър, който прибързано си отиде от този свят през 2008 година, щеше да навърши 45.

Талантливият артист има ирландски и шотландски корени, само че живее в Западна Австралия до 16-годишна възраст, когато напуща учебно заведение и дружно със собствен другар се реалокира в Сидни. Леджър няма актьорско обучение, само че това не му пречи да реши да се опитва в киното.

Дебютът му като артист е през 1997-а, само че известността идва две години по-късно с присъединяване в лентата " 10 неща, които ненавиждам в теб ". Следват запаметяващи се функции в ленти като " Патриотът ", " Като рицарите ", " Бандата на Кели ", " Господарят на прегрешението " и " Братя Грим ".

Актьорът ловко потвърждава, че не робува на табутата и не се опасява да обърне тил на мачовския имидж, приемайки ролята на педераст в " Планината Броубек ". Превъплъщението на Леджър печели рецензията, и номинациите за " Оскар " и " Златен глобус " не закъсняват.

Един от последните филми, в които Хийт Леджър взе участие, е номинираният за " Оскар " " I`m Not There ". Там той е един измежду няколкото артисти, пресъздаващи облика на артиста Боб Дилън.

Последната приключена лента с присъединяване на артиста е " Черният рицар " на режисьора Кристофър Нолан, продължението на " Батман първоначално “. Леджър изиграва ролята на Жокера, която в първата лента е пресъздадена от Джак Никълсън. През ноември, в изявление за " Ню Йорк таймс ", артистът декларира, че ролята го е изтощила и не съумява да спи повече от два часа на денонощие, тъй като не можел да спре да мисли за фотосите. Тогава той загатва, че едно сънотворно хапче не му стига и е заставен да взема второ, с цел да поспи най-малко час.

Последното преобразяване на артиста е във кино лентата " Сделката на лекар Парнасъс ". Той обаче умира преди лентата да бъде приключена и ролята му е доиграна от Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел.

Той е първият и единственият артист, номиниран за " Оскар " за преобразяване във филм за Батман. С брилиянтната си игра той справедливо печели влиятелното отличие, само че то му е връчено посмъртно. Връчени, още веднъж посмъртно, са му и премиите " Златен глобус " и BAFTA, и двете в категорията " Най-добър поддържащ артист ".

За персоналния живот на Леджър не се знае доста. През 2002-а той се среща с Наоми Уотс по време на фотосите на " Бандата на Кели ". Двамата стартират бурна сантиментална връзка, която завършва през април 2004 година След това Леджър има връзка с актрисата Мишел Уилямс, която среща по време на фотосите на " Планината Броукбек ". На 28 октомври 2005 година се ражда щерка им Матилда Роуз, чийто кръстник е сътрудника на Леджър и негов екранен сътрудник от " Планината Броубек " Джейк Джиленхол.

През септември 2007 година Хийт Леждър и Мишел Уилямс се разделят. Няколко месеца по-късно – на 22 януари 2008 година в 15:26 часа локално време артистът е открит мъртъв в своя апартамент на 421 Broome Street в Ню Йорк. В непосредственост до тялото му са открити сънотворни, отпускани с рецепта, както и опаковки от други препарати, които се продават свободно. Извършената аутопсия не обяснява повода за гибелта на 28-годишния артист. В резултат на извършеното следствие публично е обявено, че причина за гибелта е " остро отравяне, провокирано от комбинирания резултат на шест разнообразни медикаменти “.

Днес си припомняме някои от истините за живота и кариерата, които той споделя приживе:

" Обичам да върша неща, от които се опасявам. "

" Ако правиш изборите си, като се базираш единствено на непознатото мнение, то ти взимаш доста скучни решения. "

" Винаги върша неща, които ми доставят наслаждение. В момента, в който това се промени, просто се отдръпвам. "

" Щастлив съм, когато нямам пари. "

" Ако не взимаш рисковани решения, в никакъв случай няма да израснеш. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР