Днес беше и последното заседание на кабинета Петков.В последния си

...
Днес беше и последното заседание на кабинета Петков.В последния си
Коментари Харесай

Последно заседание на кабинета Петков - какво свърши 99-ото правителство на България?

Днес беше и последното съвещание на кабинета " Петков ".

В последния си ден отпусна средства в няколко посоки - обучение с акцент върху учителските и заплатите на университетските преподаватели, отпускат се пари за ВиК и пътища. Кабинетът утвърди и план за научни проучвания с бюджет над милиард евро.

Кабинетът " Петков " постави клетва на 13 декември и ръководи 192 дни - досега, в който беше свален с избор на съмнение. Това бяха 192 бурни дни - на комплицирани съдружни връзки и още по-сложна обстановка в страната и света - война в Европа, инфлация и енергийна рецесия. На този декор едно от първите решения беше за краткотраен мораториум върху цените на тока и парното. а в социалнатата сфера - най-доволни останаха пенсионерите.

Войната в Украйна провокира конфликти сред ръководещи и съпротива и сред ръководещи и ръководещи - " за " и " срещу " наказания против Русия, " за " и " срещу " да се изпраща оръжие на Украйна. Русия спря газа за България, гръцката връзка беше открита, а страната ни изгони 70 съветски дипломати и чиновници на посолството. България подвигна ветото за еврочленстовото на Северна Македония и обединението се разпадна.

Утре на публична гала властта ще бъде предадена в министерския съвет.

Вижте повече в директното включване

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР