Днес бе поредното дело, на което бяха разпитани още свидетели

...
Днес бе поредното дело, на което бяха разпитани още свидетели
Коментари Харесай

Нови ужасяващи разкрития по случая с убитата и натъпкана в куфар Евгения

Днес бе следващото дело, на което бяха разпитани още очевидци по случая с убитата и открита в куфар край Перник, през октомври 2021 година, Евгения Владимирова.

Обвиняеми по делото са брачният партньор и свекърът на дамата - Орлин и Пламен Владимирови.

На днешното съвещание, в Съдебната палата, двама мъже описаха пред съда, че през ноември 2021 година, в качеството си на поемни лица, са разбрали какъв е бил маршрутът, по който Евгения е била превозена в куфар и изоставена в блатна околност в Пернишко, написа " Труд ".

Тогава, пред криминалисти, единият от обвинените - Пламен Владимиров, самичък е посочил целия маршрут, по който е минал, с цел да стигне до мястото, където по-късно бе открит куфарът с тялото на убитата жена, стана ясно от показанията на поемните лица.

" Въпросният господин, Пламен, уточни маршрута ", описа пред съда едно от поемните лица, като добави още, че обвиненият е разказал пред служителите на реда, че във съдбовния ден на убийството (на 13 октомври 2021 г.) синът му Владимир му се е обадил по телефона, като му споделил, че се е случило нещо неприятно.

Тогава Пламен тръгнал от Перник за София при сина си.

" По думите на Пламен, тогава той си е поставил ръкавици, защото е очаквал някакво такова прекарване. Когато дошъл и влезнал в жилището на сина му, той му показал с жест куфара, след което двамата го свалили до и го натоварили в автомобила на бащата Пламен, след което потеглили в посока Перник ", гласят част от показанията на едно от поемните лица, дадени пред полицията, а през днешния ден прочетени и в съда.

Другото поемно лице посочи, че по време на обясненията и изтъкване на маршрута, пред криминалистите, тогава бащата Пламен Владимиров е бил очевидно спокоен.

„ През цялото време тогава той се държеше доста умерено, смееше се, все едно всеки ден прави убийства “, гласи друга част от показанията на поемно лица пред полицията, също прочетени през днешния ден в съда.

Сред разпитаните чиновници на днешното съвещание бяха и двама служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, които са разпитвали Орлин и Пламен Владимирови след съдбовния случай през октомври 2021 година

" В моя кабинет съм разговарял с подсъдимия Орлин. Разказа по какъв начин е удушил със личните си ръце брачната половинка си, а татко му му е оказал помощ да я сложат в куфар и да я откарат докъдето е открита ", описа инспекторът, като посочи, че претекстът е бил - ревнивост.

„ Каза, че е от ревнивост. Преди това взаимоотношенията им се били развалили и той е почнал да я следи посредством мобилно приложение на телефона ", посочи още той.

" Спомням си, че сподели, че сутринта е изпратил детето с рейс на учебно заведение и като се е прибрал у дома е видял SMS от учителката на детето и е направил коментар по отношение на това. Така брачната половинка му е схванала, че той я следи.

Двамата се скарали и някъде по обяд, следобяд е станало. Каза, че я е хванал в тил да я души, след което тя се е обърнала към него. После я съборил на земята и траял да я души с ръце. След това с колело отишъл до метростанцията на бул. България и е изхвърлил телефона на брачната половинка си ", описа още полицейският чиновник.

Другият служител на реда, разпитвал другия обвинен - бащата Пламен, също приказва пред съда. Той изясни пред съда, че Орлин е доверил на татко си, че има фамилни проблеми, като по някакъв метод " това го е насочило, че желае да ѝ навреди, споменавал е, че има такива планове към нея – да я умъртви ", описа служителят от Столична дирекция на вътрешните работи.

Във съдбовния ден Пламен Владимиров декларирал пред служителя на реда, че е получил позвъняване по телефона от сина си Орлин.

" Орлин му споделил: „ Татко, свърших работа! “, като това, което разбрах е, че чувайки тези думи, на бащата към този момент му е станало ясно, че по някакъв метод е навредил на брачната половинка си и със личния си автомобил отишъл до жилището на сина си в София.

Полицаят описа още, че по думите на самия Пламен, когато той отишъл в жилището на сина си " видял куфара, като му оказал помощ да го смъкна в автомобила ".

По описа на бащата, пред органите на реда тогава, двамата го " натоварили в автомобила. Пламен го е закарал в Перник и го е изхвърлил там.

Заради здравословни проблеми, тъй като не е могъл да подвига тежко, автомобилът бил с отворен багажник, той дал мощно газ обратно и куфарът изпаднал самичък в местността ", това описа полицейският чиновник пред съда, като отговори и на въпрос за това, какво е станало с персоналната карта на Евгения.

" Пламен сподели, че я е изгорена някъде на терасата в жилището си в Перник, някъде до скара ", описа още той./БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР