Днес, 8 януари, се проведе поредният обмен на военнопленници между

...
Днес, 8 януари, се проведе поредният обмен на военнопленници между
Коментари Харесай

Нова размяна на пленници: Русия и Украйна си върнаха по 50 военнослужещи

Днес, 8 януари, се организира следващият продан на военнопленници сред Украйна и Русия, по време на който 50 украински бранители се завърнаха вкъщи. Това съобщи ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак в канала Telegram.

„ 33 офицери и 17 редови войници и сержанти. Връщаме хора, които са били хванати в Чернобилската атомна електроцентрала, както и бранителите на Мариупол, момчета от Донецка посока, от покрай Бахмут, както и от Киевска област, Чернигов област, Херсонска област и други райони, където се водеха боевете ", написа Ермак.

Русия и Украйна организираха следващ продан на военнопленници, вследствие на който бяха върнати 50 съветски военнослужещи, оповестиха от съветското министерство на защитата.

„ На 8 януари вследствие на преговорния развой от територията, следена от киевския режим, бяха върнати 50 съветски военнослужещи, които бяха в смъртна заплаха в плен “, се споделя в телеграм канала на ведомството.

Освободените военнослужещи ще бъдат доставени в Москва за лекуване и рехабилитация в лечебни заведения на съветското министерство на защитата. В момента на всички им се оказва нужната здравна и психическа помощ, се споделя в известието.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР