Днес, 6 април 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем

...
Днес, 6 април 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Арестуваният в Пловдив за купуване на гласове вече е обвиняем, казаха тарифата

Днес, 6 април 2023 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен П.М., на 30 година, за това, че в Пловдив, на 02.04.2023 година, при изискванията на продължавано закононарушение, е дал на две лица имотна полза за да ги склони да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия – закононарушение по член 167 ал.2 вр. чл.26 алинея 1 от Наказателния кодекс, за което законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 10 000 до 20 000 лв..

В хода на следствието е открито, че на 02.04.2023 година П.М. са намирал пред учебно заведение в квартал " Столипиново “, където имало секция за гласоподаване. Там той се заговорил с двама мъже по отношение на изборите и им дал по 20 лв., на всеки от тях, с цел да упражнят правото си на глас за избрана политическа партия.

По делото двамата мъже са били разпитани в качеството на очевидци, в това число и пред арбитър от Районен съд–Пловдив. Извършени са били претърсвания и изземвания, приложени са писмени материали и материални доказателства – бележници.

Спрямо обвинения П.М. е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 2000 лв.. Действията по следствието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР