Днес, 31 май, отбелязваме Световния ден без тютюнопушене. Той преминава

...
Днес, 31 май, отбелязваме Световния ден без тютюнопушене. Той преминава
Коментари Харесай

Правят безплатни изследвания на пушачи в Крайдунавския парк във Видин

Днес, 31 май, означаваме Световния ден без тютюнопушене. Той минава тази година под мотото „ Тютюнопушене и сърдечно-съдови болести ". В този ден се подчертава върху рисковете за здравето, свързани с използването на тютюн и се приканва за ефикасна политика за понижаване равнищата на неговото ползване. Как ще бъде извършен денят във Видин заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Гергана Джамбова.
"Тази година Регионалната здравна ревизия планува от 11 до 13 часа консултативния кабинет за отричане от тютюнопушене, който се намира в постройката на РЗИ-Видин да бъде изнесен в Крайдунавския парк. Там ще се организират безвъзмездни съвещания, демонстрации с пушещата кукла Сю, премерване на въглероден оксид в издишания въздух и количеството на карбокси хемоглобина на пасивни и дейни пушачи ", сподели Джамбова.
Според статистиката България е на едно от първите места по тютюнопушене в Европа, а това от своя страна води до по-висок растеж на инсултите и инфарктите.
Световният ден се отбелязва по самодейност на Световната здравна организация от 1977 година Оттогава годишно, по самодейност на Американската общественост за битка с рака, се провежда акция против тютюнопушенето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР