Днес, 30.10.2023 г., в Регионална библиотека Любен Каравелов в Русе

...
Днес, 30.10.2023 г., в Регионална библиотека Любен Каравелов в Русе
Коментари Харесай

Млади фотографи представиха първите си творби в русенската библиотека

Днес, 30.10.2023 година, в Регионална библиотека „ Любен Каравелов в Русе беше открита галерия на фотоателие „ Чудния свят през обектива “. Седем русенски възпитаници от уязвими групи показаха творбите си, които са резултати от особено образование. Под управлението на професионален фотограф в продължение на няколко месеца те се срещнаха с фотографските жанрове, получиха усета да сортират верните настройки за реализиране на въздействащи фотоси и се учат да опознават себе си и околния свят благодарение на изкуството, обогатяват светоусещането си, откриват разнообразни гледни точки. Днес децата получиха тематични дарове, които да употребяват практично.

На изложбата участваха госпожа Елена Минкова – началник на плана, госпожа Диана Димова - ръководител на съдружие „ Център Динамика “ и психолог, господин Мирослав Георгиев – началник на ателието, възпитаници от русенски учебни заведения, учители и посетители.

Изложбата ще остане открита за гости в продължение на месец, след което ще гостува в Основно учебно заведение „ Йорздан Йовков “ и Основно учебно заведение „ Иван Вазов “ в Русе.

Изложбата е самобитен край на първия стадий от обучителния курс за деца от уязвими групи. Предстои през ноември 2023 година да започват занимания с втора група. Организаторите регистрират огромен интерес, като досега има записани 11 деца.

Фотографското ателие е самодейност на са Сдружение „ Център Динамика “, сътрудник по плана „ Новатори в културното предприемачество и нови благоприятни условия за просвета и изкуство в ревитализирана многофункционална зала на социална библиотека “ на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “, финансиран по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ с предпочитана ос „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1. " Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР