Днес, 29 юли, жителите и гостите на Варна ще имат

...
Днес, 29 юли, жителите и гостите на Варна ще имат
Коментари Харесай

Оперната прима Александрина Пендачанска с концерт тази вечер във Варна | Дирижира Найден Тодоров

Днес, 29 юли, жителите и гостите на Варна ще имат неповторимия късмет да се насладят на излючителното интерпретаторско майсторство на Александрина Пендачанска - световноизвестната оперна прима, мечтан посетител на най-престижните оперни подиуми по света.

В концерта от 21.00 ч. в Летния спектакъл на морската ни столица под прецизната палка на маестро Найден Тодоров, Пендачанска ще пее в дует с различен сопран – младата и доста надарена Ралица Богданова.

Концертът ще се трансформира в същински празник на оперната музика, ще се насладим на разнороден репертоар – от “Кармен “ на  Бизе, през Моцарт и Росини, Маскани и Леонкавало до апотеозния край с Лейди Макбет от „ Макбет “ на Верди. Участва оркестърът на Държавна опера Варна.

Пендачанска дебютира още на 17 години с арията на Виолета от " Травиата " на Верди, показана от огромната Гена Димитрова на гала-концерт в НДК в София. Две години по-късно дебютира на оперна сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао. Печели влиятелни награди на състезания по света. Нейният репертоар се обуславя от огромния й диапазон - има повече от 70 функции. 

В последните сезони Пендачанска пее в Мюнхен, Берлин, Брюксел, Виена, Копенхаген, Лион, Торонто, Неапол, Екс ан Прованс, Мадрид, Хамбург, Санта Фе, Токио, Варшава, Баден Баден, Тулон, Авиньон, Москва. Участва в премиерната режисура за откриването на Болшой спектакъл на " Руслан и Людмила ", извършва Военен Реквием от Бритън с Лондонската филхармония във фестивала " Мстислав Ростропович " под диригентството на Владимир Юровски.

Големият български диригент маестро Найден Тодоров – шеф и основен диригент на Софийска филхармония, е един от най-талантливите модерни родни музиканти, многостранно изявяващ се с ярки тълкования в разнообразни жанрове. Найден Тодоров работи с някои от най-изявените международни артисти и инструменталисти като Райна Кабаиванска, Анджела Георгиу, Соня Йончева, Веселина Кацарова, Паул Бадура Скода, Милена Моллова, Бернд Глемзер, Петер Рьозел, Юрий Башмет, Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Вадим Репин, Юлиян Рахлин и доста други.

Концертът под откритото небе на Варна е с начален час 21:00, а билети за него са налични на касите на Летния спектакъл, Операта, Grabo и в мрежата на Eventim.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР