Днес (27 януари) времето ще се задържи предимно слънчево и

...
Днес (27 януари) времето ще се задържи предимно слънчево и
Коментари Харесай

Любопитна прогноза за времето днес - 27 януари

Днес (27 януари) времето ще се задържи най-вече слънчево и съвсем безшумно. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 4° в Северна и сред 3° и 8° в Южна България.
Това заяви Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, представен от организация "Фокус ".
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - още малко ще се увеличи. По Черноморието тук-там ще има мъгла или ниска облачност, като краткотрайно усъвършенстване на видимостта и скъсване на облачността ще настава в часовете към и след обяд. Почти безшумно време. Максимални температури на въздуха: 4-5°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево, след обяд с раздрана висока облачност. Ще духа слаб, по билата до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 4°, на 2000 метра – към 0°.
И през идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. В неделя ще се появи северозападен вятър, до края на деня ще се усили до сдържан, а при започване на идната седмица краткотрайно ще е мощен. Бързо ще се затопли; минималните температури към този момент ще са близки до 0°, а оптималните - близки до 10°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР