Днес, 18 август е празникът на чудотворната икона на света

...
Днес, 18 август е празникът на чудотворната икона на света
Коментари Харесай

Храм Св. Атанасий във Варна отбелязва празника на чудотворната икона “Св. Богородица Всецарица”

Днес, 18 август е празникът на чудотворната икона на света Богородица “Всецарица ”. По този мотив в петък в храм “Св. Атанасий ” от 8.30 ч. ще се отслужи света Литургия. След нея ще се извърши водосвет и ще се насочи молитва към Пресвета Богородица пред чудотворния ѝ облик.

През 2014 година, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по самодейност на църковното настоятелство при храм “Св. Атанасий ” във Варна, беше донесено копие на чудотворната икона “Всецарица ” от манастира “Ватопед ” на Света Гора. Тази икона е дело на иконописец, духовник на Атон. Той е направил две точни копия на чудотворната икона “Всецарица ” за храмове по света, които са поискали да ги имат за успокоение на вярващия народ и в поддръжка на множеството боледуващи и страдащи. Едната икона е взета за храм в Русия, а другата потегля за България.

С благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем, копието на чудотворната икона, предопределено за варненския храм, е било сложено до оригинала и се е отслужил акатист пред двете икони. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка – “Всецарица ”.

Чудотворният облик на Божията Майка “Всецарица ” се уважава както на Атон, по този начин и надалеч зад неговите лимити. “Всецарица ” има благодатта да изцелява заболели от рак – най-страшната от всички заболявания на актуалното човечество. Известни са безчислени случаи, когато болни от рак хора се изцеляват след молебен пред иконата. Пред този вълшебен облик се молят също и за отърваване от вълшебства, зависимости на децата от алкохол и опиати. Много чудеса с религия и молебствия пред иконата “Всецарица ” са станали през последните години и в храм “Св. Атанасий ”, където тя се намира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР