Днес, 17.12.2020 г., бе разгледано делото срещу , съобщи Радослав

...
Днес, 17.12.2020 г., бе разгледано делото срещу , съобщи Радослав
Коментари Харесай

Мъж, убил бившия си зет при неизбежна самоотбрана във Варненско, влиза в затвора

 Днес, 17.12.2020 година, бе прегледано делото против, заяви Радослав Лазаров, представител на Оперативна програма Варна.

Припомняме, че на 06.19.2018 година потърпевшият посетил някогашния си тъст с искане да му бъдат върнати обеци, които бил подарил на щерка му или да му бъде възобновена паричната им равноценност.

Обвиняемият отрекъл да му дължи каквото и да е и изискал да отнесат разногласието си в полицията. Обърнал му тил и бил атакуван с удари в главата.

Успял да извади сгъваем нож, който държал в джоба на джинсите си и почнал да се отбранява. Пострадалият го бил хванал крепко през кръста и го дърпал, а обвиненият му нанесъл няколко удара с ножа по ръцете. След като се отскубнал от захвата му, го пробол в региона на сърцето.

Пострадалият напуснал дома на обвинения и с автомобила си се отправил към болничното заведение в Дългопол. Там излязъл от колата си, само че съумял да стигне единствено до входната врата, където паднал в безпомощно положение.

Лекарите не съумели да спасят живота му, макар извършените на място реанимационни мероприятия.

Обвиняемият схванал за случилото се от собствен прочут, съобщил за случая на щерка си по телефона и отишъл да се съобщи в полицията.

Съдът призна за отговорен М. П. в осъществяването на закононарушение по член 119 вр. член 115 от Наказателен кодекс, за ликвидиране, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита и му наложи наказване отнемане от независимост за период от две години и шест месеца, което да изтърпи при първичен непоколебим режим.

Окръжна прокуратура Варна няма да стачкува присъдата, защото я смята за обективна и законосъобразна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР