Днес, 14.03.2024 г., съдът в гр. Дупница разгледа искането на

...
Днес, 14.03.2024 г., съдът в гр. Дупница разгледа искането на
Коментари Харесай

Мъжът, пребил жена си в Бобов дол, излиза от ареста срещу парична гаранция

Днес, 14.03.2024 година, съдът в гр. Дупница прегледа настояването на Районна прокуратура – Кюстендил за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения Н.А., притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

В хода на следствието е открито, че на 10.03.2024 година в жилище в гр. Бобов дол Н.А. предизвикал телесна щета на брачната половинка си.

Съдът одобри, че обвиненият Н.А. е с чисто правосъдно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово зает и няма заплаха да се укрие. Деянието, в което е упрекнат, предстои на използване на член 78А от Наказателен кодекс – освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване, като плануваното за него наказване е до три години отнемане от независимост. 

С определение на съда на обвинения е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лв..

Районна прокуратура – Кюстендил ще я стачкува пред въззивната инстанция - Окръжен съд – Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР