„Днес, 13.04.2022 г., по искане на представители на Съвета на

...
„Днес, 13.04.2022 г., по искане на представители на Съвета на
Коментари Харесай

Постоянната конференция на прокурорите, работещи срещу организираната престъпност, корупцията и тероризма се обяви против закриването на специализираното правосъдие в България

„ Днес, 13.04.2022 година, по искане на представители на Съвета на Европа се организира онлайн среща на изпълнителния ръб на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма. На срещата се разиска идното закриване на профилираните структури на правосъдната власт в Република България. Всички участници в срещата показаха негативно мнение за закриването на структурите, призвани да се борят с проведената престъпност, тероризма и корупцията. “, оповестяват от прокуратурата.

„ Чуждестранните представители показаха опасения за накърняване на независимостта на магистратите, върховенството на правото и основаване на усложнения в работата по международноправното съдействие по наказателни каузи. Взе се решение за превеждане на изключителна и незабавна среща на 28.04.2022 година на изпълнителния ръб на Постоянната конференция, който да излезе с декларация в отбрана на профилираните структури на правосъдната власт в Република България. “, оповестяват още от държавното обвиняване.

Създаването на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма се основава на разпореждания от Конвенцията на Организация на обединените нации против транснационалната проведена престъпност, подписана в Палермо, Италия през 2000 година Дейността й се поддържа от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР