Днес, 11-ти юни 2020г. в присъствието на кмета на гр. Габрово,

...
Днес, 11-ти юни 2020г. в присъствието на
кмета на гр. Габрово,
Коментари Харесай

8 нови автобуса YUTONG, задвижвани на природен газ, са новата придобивка на обществения градски транспорт в гр. Габрово

Днес, 11-ти юни 2020г. в наличието на кмета на гр. Габрово, госпожа Таня Христова и други публични лица и посетители, бяха предадени 8 нови рейса Yutong, задвижвани на природен газ. Обновяването на автобусния парк в общината се осъществява по план „ Развитие на устойчив градски превоз на град Габрово “. Финансирането е обезпечено от Оперативна стратегия „ Региони в растеж 2014-2020г. “ и Европейския фонд за регионално развиване.

Новите рейсове ще бъдат пуснати в експлоатация още през днешния ден, като всички жители и посетители на гр. Габрово ще могат да се възползват от едно по-надеждно, комфортно и екологично напредване в рамките на града.

Г-жа Таня Христова, кмет на община Габрово, одобри символичния ключ от търговския шеф на „ Българска Автомобилна Индустрия “ ЕАД, господин Тодор Стойков, и съобщи, че тази доставка е част от политиката на общината за осигуряване на наличен и първокласен градски транспорт.

След тържествения водосвет, всички присъстващи жители и публични лица имаха опция да се качат на първата демонстрационна обиколка на новите автобуси.

Yutong ZK6126GHA е рейс задвижван на природен газ (CNG), който обезпечава една по-екологична опция за придвижване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, с цел да осигури по-голяма отбрана на пасажерите.

Автобусите дават отговор на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и потенциал 1500 литра. При употреба в нормални условия обезпеченият пробег на автобуса при изцяло заредени бутилки е над 400 км. Двигателят е Cummins, 6 цилиндров, с максимална мощ от 239 kW и водно охлаждане. Всички CNG рейсове Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, отчасти отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и USB устройства за зареждане на мобилен телефон.

Автобусите са снабдени с механична рампа и система за наклоняване на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца. Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн и тапицерия, направени от устойчиви на изхабяване и замърсяване материали.
Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 50 правостоящи места, бутони за спирка по избор, двойни пневматични врати със сигнализация и функционалност против отваряне на вратите в придвижване, ръкохватки за правостоящи пасажери и други

Автобусите Yutong, задвижвани на природен газ, са следващата стъпка към модернизиране и възобновяване на обществения превоз в гр. Габрово, с което се цели реализиране на по-висока екологична и икономическа успеваемост. Над 130 т. излъчвания въглероден диоксид ще бъдат спестени от един рейс за целия срок на употреба. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси.

Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на най-големия производител на рейсове Zhengzhou Yutong Bus Co., се наложи като един от ключовите доставчици на екологични транспортни решения през последните години. Компанията достави и първите електрически рейсове в България, които обслужват линиите на „ Столичен градски транспорт “.

*Източник: Българска Автомобилна Индустрия ЕАД
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР