Днес, 11 февруари 2022 г. бяха отбелязани 13 години от

...
Днес, 11 февруари 2022 г. бяха отбелязани 13 години от
Коментари Харесай

13 години от вдигането на военноморския флаг на фрегата Верни

Днес, 11 февруари 2022 година бяха маркирани 13 години от повдигането на военноморския байрак на Република България на борда на фрегата „ Верни ” от състава на дивизион патрулни кораби, научи Moreto.net

На 09.02.2009 година във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия на борда на фрегатата гордо се развява българският трикольор. Това е третото попълнение от фрегата клас Е-71 в дивизион патрулни кораби от състава на Военноморските сили.

На празника участваха командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и началникът на щаба на флотилията капитан I сан Павлин Петков.

Командирът на кораба капитан ІІ сан Страхил Люцканов благодари на екипажа на кораба за полаганите от тях ежедневни старания при осъществяване на поставените задания, без значение от компликациите и провокациите.

„ За 13 години Вие постигнахте триумфи, с които справедливо може да се гордеете. Вашето почтено показване в национални и интернационалните учения и интервенции, без подозрение водят до затвърждаване на престижа и престижа на Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморските сили на Република България ”, означи в приветствието си към екипажа на кораба командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велков “.

По мотив празника, със заповед на командира на дивизиона капитан I сан Радко Пенев, бяха наградени отличили се военнослужещи от екипажа на кораба.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР