Днес, 08.04.2022 г., по искане на Софийска окръжна прокуратура съдът

...
Днес, 08.04.2022 г., по искане на Софийска окръжна прокуратура съдът
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за побой, довел до смъртта на жена

Днес, 08.04.2022 година, по искане на Софийска окръжна прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 30-годишния М.Г., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 124, алинея 1, прочие 1, вр. член 128, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Разследването против обвинения е почнало през м. януари 2022 година за нанасяне на телесна щета и с оглед подсъдността на действието се е водело от Районна прокуратура – Сливница.

Установено е, че към 23 ч. на 28.12.2021 година, в къща в гр. Божурище, на 44-годишната В.В. била породена тежка телесна щета.

Сигналът за случая бил подаден на телефон 112 от сина на потърпевшата. На пристигналите на място полицейски чиновници тя декларирала, че й бил нанесен побой от мъжа, с който живее на фамилни начала – М.Г., като не пожела да подаде тъжба против него.

В.В. била превозена до здравно заведение за обзор. При последвалата инспекция в УМБАЛСМ „ Пирогов “ е била получена информация, че тя е интубирана с заплаха за живота.

На 03.02.2022 година дамата умряла в болничното заведение.

Материалите по воденото досъдебно произвеждане са били изпратени и признати по подготвеност в Окръжна прокуратура–София. В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на М.Г. в осъществяване на закононарушение – причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.

На този стадий от досъдебното произвеждане са извършени разпити на очевидци, направена е тройна съдебномедицинска експертиза, която показва за съществуване на директна и непрекъсната причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и гибелта на В.В.

Определението на съда за мярката за неотклонение по отношение на обвинения М.Г. предстои на обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР