Дмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител на

...
Дмитрий Рогозин, бивш вицепремиер в руското правителство и ръководител на
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин е ранен при обстрел в Донецк

Дмитрий Рогозин, някогашен вицепремиер в съветското държавно управление и началник на Роскосмос, и Виталий Хоценко, ръководител на държавното управление на самопровъзгласилата се Донецка национална република, са били ранени в сряда вечерта, когато Донецк е бил обстрелван, заяви Би Би Си.

Както твърдят от обкръжението на Рогозин и Хоценко, няма заплаха за живота им. Самият Рогозин съобщи пред съветската държавна телевизия RT, че е бил ранен в гърба от шрапнел. Според него шрапнелът е проникнал на сантиметър от гръбначния му дирек .

" Ще пребивавам ", увери Рогозин, който съгласно формалните данни управлява група военни съветници в Донбас - " Царските вълци ".

Изданието Baza оповестява, че съгласно неговите данни Рогозин е получил мекотъканна рана от шрапнел в главата, проникваща рана от шрапнел в седалището и проникваща рана от шрапнел в лявото бедро .

По към момента непотвърдени данни вследствие на тази пукотевица има починали и няколко души са ранени.

Според известията от мястото на случая Рогозин и Хоценко са били ранени в ресторант " Шеш-Беш ", където Рогозин е п разнувал рождения си ден (в сряда той навърши 59 години).

Помощник на Дмитрий Рогозин заяви пред Интерфакс, че той е бил приет в болница. Рогозин и негов асистент описват за обстрела на хотела, в който са били отседнали, само че не и на ресторанта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР