Длъжностните лица в югоизточния украински град Мариупол, близо до границата

...
Длъжностните лица в югоизточния украински град Мариупол, близо до границата
Коментари Харесай

Огромен брой жертви в Мариупол

Длъжностните лица в югоизточния украински град Мариупол, покрай границата с Русия, се притесняват за огромен брой човешки жертви след доста часове непрекъснати обстрели на града от страна на съветския агресор.

Заместник-кметът Сергей Орлов споделя, че крайречният регион, в който нормално живеят 130 000 души, в това число татко му, е „ съвсем изцяло опустошен ", съобщи Би Би Си. „ Не можем да изчислим броя на жертвите там, само че имаме вяра, че най-малко стотици хора са починали. Не може да влезем, с цел да вземем телата “, сподели той пред Би Би Си по телефона.

Той сподели, че съветската войска обстрелва града от всички направления с всички вероятни средства от своя боеприпас. „ Украинската войска е доста смела и ще продължи да пази града, само че стилът на съветската войска е като пирати. Те не се бият с армията си, а просто унищожават цели квартали ", споделя Орлов. Русия продължава да прави военни закононарушения в Украйна, убивайки цивилни жители, в това число доста деца.

От началото на съветската инвазия в Украйна са починали над 2000 цивилни украинци и са разрушени стотици здания, в това число транспортни обекти, лечебни заведения, детски градини и жилища. Това съобщи през днешния ден украинската Служба за изключителни обстановки. „ Деца, дами и хора от силите за защита губят живота си всеки час “, се споделя в известие на службата. Русия се стреми да заличи Украйна, историята и народа ѝ, съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Седмият ден от нахлуването на Москва в прилежащата страна стартира с яростен обстрел на азовското пристанище Мариупол. Русия през вчерашния ден мина към удари по украинските градове и наподобява подготвена за нахлуване против Киев, а Западът стяга икономическата примка към Русия. Но Зеленски, небръснат и с тениска в масленозелено, сподели, че отговорът на Запада е непълен и прикани за по-голяма интернационална поддръжка, в това число на желанието на Украйна да се причисли към Европейски Съюз. " Сега не е време за неутралитет ", съобщи Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР