Длъжностни лица от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън

...
Длъжностни лица от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Американски служители ще се срещнат с еврейски лидери, тъй като антисемитизмът нараства в университетите

Длъжностни лица от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън показаха паника от повишаването на антисемитизма в университетите на Съединените щати и възнамеряват да се срещнат с американски еврейски водачи за разискване на стъпки за противопоставяне на вълната.

Напрежението сред произраелски и пропалестински групи породи в университетските кампуси заради продължаващата война Израел-Хамас.

Продължавайте да четете

листата на 3 елементаХора маршируват в поддръжка на Газа, до момента в който броят на починалите надвишава 8000 Байдън разисква „ ускорение “ на помощта за Газа в диалози с Нетаняху, ел-Сиси Съединени американски щати „ не дават отговор за Израел “, до момента в който дебатът по отношение на позицията на Газа се ускорява завършек на списъка

Миналата седмица Лигата за битка с клеветата заяви за съвсем 400-процентов скок на антисемитските произшествия в Съединени американски щати като цяло от 7 октомври, когато Хамас нападна Южен Израел и Израел стартира бомбардировка на обсадената Ивица Газа.

От 312-те случая сред 7 и 23 октомври към 190 са свързани с войната.

На 7 октомври Хамас предприе изненадваща офанзива против Израел, като проби израелската защитна преграда към Газа. Най-малко 1400 души са били убити при офанзивата, а повече от 200 са взети за заложници, съгласно израелски публични лица.

След офанзивата Израел извърши опустошителна бомбардировка и наложи „ цялостна блокада “ на Газа. Повече от 8000 души са били убити при израелското нахлуване, съгласно публични лица в Газа.

На фона на растящия брой на жертвите и предизвестията на чиновници на Организация на обединените нации и филантропични организации за филантропична злополука, десетки хиляди хора организираха митинги по целия свят с искане за преустановяване на огъня.

Съпругът на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, Дъглас Емхоф, ще се причисли към министъра на образованието Мигел Кардона и други длъжностни лица, с цел да обсъдят по какъв начин може да реагира администрацията на Байдън.


Срещата в понеделник ще разиска стъпките, които администрацията „ подхваща, с цел да противодейства на тревожното повишаване на докладваните случаи на антисемитизъм в кампуса “, ​​каза чиновник на Белия дом.

Еврейските водачи включват представители на еврейската организация в кампуса Хилел, Лигата за битка с клеветата и Националния съвет на еврейските дами, добави служителят.

През уикенда онлайн бяха оповестени закани към еврейски студенти и Корнелския център за еврейски живот в университета Корнел в Итака, Ню Йорк, съгласно студентския вестник и групата Хилел в кампуса.

ФБР сподели, че е осведомено със заканите, отправени в Корнел.

В изказване ФБР сподели: „ Ние одобряваме всички закани съществено и работим в тясно съдействие с Cornell и нашите сътрудници от правоприлагащите органи на всяко равнище, с цел да определим достоверността, да споделим информация и да предприемем подобаващи проверяващи дейности. “

Междувременно Съветът за американско-ислямски връзки (CAIR) съобщи предходната седмица, че е получил 774 тъжби за произшествия, провокирани от ислямофобия и пристрастия против палестинци и араби от 7 октомври. Групата сподели, че това е най-високото равнище от 2015 година

Миналия четвъртък Байдън беше хазаин на среща с шепа мюсюлмански водачи, сподели чиновник на Белия дом, добавяйки, че чиновниците на администрацията не престават да се срещат с членове на арабската и мюсюлманската общественост по отношение на спора и последствията от него.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР