Длъжностни лица бяха обвинени, че са похарчили над 1 милион

...
Длъжностни лица бяха обвинени, че са похарчили над 1 милион
Коментари Харесай

Министерството на вътрешните работи харчи 1 милион паунда за фирмата, за да сортира парите на Windrush, докато жертвите умират в очакване на изплащане

Длъжностни лица бяха упрекнати, че са похарчили над 1 милион паунда, с цел да наемат частна компания, която да раздаде обезщетения за абсурда с Windrush.

Хиляди, най-вече от Карибите, бяха застрашени от депортиране и отказани помощи и грижи от NHS, макар че живеят тук от десетилетия.

Министрите сътвориха скица за обезщетения през април 2019 година, само че бяха изплатени единствено £75 милиона от към £300 милиона. Най-малко 40 жертви са умряли в очакване на парите си.

Вътрешното министерство разгласи търг за £1,3 милиона за „ обезпечаване на самостоятелни консултантски услуги “ за кандидатстващите и за подкрепяне на „ тези, които се нуждаят от спомагателна поддръжка за попълнете формуляра ”. Целта е да има снабдител до юли.

Кампания Патрик Върнън OBE – който управлява апелите за Деня напразно, отбелязващ идването на първата огромна група мигранти от Западна Индия на 22 юни 1948 година – ни сподели: „ Оцелелите нямат доверие в тази скица и в дома офис. Ясно е, че вътрешното министерс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР