Длъжни сме да дадем шанс на нашето талантливо поколение. Това

...
Длъжни сме да дадем шанс на нашето талантливо поколение. Това
Коментари Харесай

Лечева: Длъжни сме да дадем шанс на нашето талантливо поколение

Длъжни сме да дадем късмет на нашето надарено потомство. Това съобщи спортният министър Весела Лечева, която през днешния ден награди медалистите от европейските шампионати по художествена гимнастика и фехтовка в залата на петия етаж на Министерството, съобщи кореспондент на БГНЕС. Ансамбълът ни завоюва злато в многобоя на Европейското по художествена гимнастика в Баку – Боряна Калейн стана първа пък в самостоятелния многобой. Йоана Илиева победи с европейската купа за девойки до 23 година на шампионата в Будапеща.


„ Днес наградихме най-успелите – тези спортистки, които записаха нова златна страница за българската художествена гимнастика, постигайки безспорни трофеи в многобоя за отбор дами и в многобоя самостоятелно в лицето на Боряна Калейн. Разбира се, всички тези девойки, които ни направиха горди от техните достижения. Много може да се приказва за това какъв брой труд и старания са нужни, с цел да бъдат завоювани тези оценки, за този гений и хубост, които те демонстрираха, за тази отдаденост към обичания им спорт. Много малко хора могат да си показват по какъв начин минава тяхното всекидневие. Колко труд е нужен да поставят всеки ден за тези оценки. За това ние постоянно споделяме, че тези наши герои са заслужен образец за бъдещите генерации, за всички подрастващи. Защото те могат да бъдат идоли, образци, мотивация за нашите млади генерации да следват техния образец и отдаденост към спорта. Най-вече желая да поздравя техните треньори и експерти, тъй като без тяхната поддръжка, грижа и гений, няма по какъв начин да се случат тези триумфи “, стартира Лечева и продължи:

„ Днес наградихме след дълги години неявяване от международната сцена, тъй като последните, които ни вършиха горди в българската фехтовка – това бяха братя Етрополски, желая да поздравя младата ни вяра Йоана Илиева, която завоюва европейската купа за девойки до 23 година Сигурна съм, че напъните, които поставя федерацията по фехтовка ще се увенчаят с триумф. Да им пожелаем на всички тях в идните надпревари – Световното състезание във Валенсия, там където би трябвало да завоюват квоти за Олимпийските игри в Париж. Да пожелаем и на фехтовката продобиване на квота за Париж “.

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се изрече ласкаво за спортния министър. „ Наистина сме доста щастливи от уважението, което засвидетелства нашият министър към нашите триумфи. Времената, в които живеем, са доста сложни и тежки, в това число и за българския спорт, само че поставяме големи старания, с цел да можем да радваме нашите многочислени фенове, да печелим медали и българската художествена гимнастика да бъде постоянно на върха, там където й е мястото. Да съблюдаваме дългогодишните обичаи в този спорт. Искам да изкажа благодарности към нашите треньори и девойки за тяхната безрезервност. Много съм щастлива, че след години Министерството на спорта има подобен министър в лицето на госпожа Лечева, която освен ни награждава и посреща, когато имаме триумфи – идвала е на тренировки, оставала е на надпревари. Като експерт в спорта постоянно съм се надявала на подобен състезателен министър “.

Лечева разгласи, че продължава усилената работа за построяването на новата зала по художествена гимнастика на „ Раковски “, както и старта на нова стратегия, обвързвана с кадровото обезпечаване на българския спорт. „ Наше обвързване е да даваме път и късмет на гения на България. Няма значение дали идва от художествена гимнастика, фехтовка, волейбол, баскетбол. Наше обвързване е да създадем по този начин, че да дадем късмет на надареното младо потомство да изяви своите благоприятни условия, капацитет и да завоюва отличие на международните и европейски сцени. Мандатът ни бе изпълнен с провокации, само че се опитахме да създадем вероятното спортистите и федерациите ни да се усещат спокойни и обгрижени от страната “, показа тя и сподели още:

„ Това, което мога да кажа, че изпълнихме, и още на следващия ден в съвещание на Министерския съвет, уповавам се в дневния ред да влезе и точката, която касае новата зала на „ Раковски “ за художествена гимнастика. Работим доста настойчиво това да се случи. Мога да кажа и друго, което направихме, тъй като знаем какъв брой е значимо смисъла на българските треньори. Дадохме началото на нова стратегия, обвързвана с кадровото обезпечаване на българския спорт. Програмата е с бюджет 6 млн. лева, близо 230 експерти и треньори подписахме контракти, дружно с още толкоз длъжностни лица. Който и да пристигна след мен и нашето управление, се надявам всяка една от стратегиите да бъде надграждана “, приключи спортният министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР