Длъжен съм да оправдая една фалшива новина – бившият македонски

...
Длъжен съм да оправдая една фалшива новина – бившият македонски
Коментари Харесай

Борисов обяви за фалшива новина данните на унгарска медия за български паспорт на Груевски

Длъжен съм да оправдая една подправена вест – някогашният македонски министър председател Никола Груевски нито е желал да има български паспорт, нито му е издаван. Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов след днешната си среща с сегашния си македонски сътрудник Зоран Заев.
Припомняме, че новината за подобен процес на нещата що се отнася до търсения от македонските управляващи Груевски пристигна от унгарско издание - вестник " Непшава ". Медията осведоми, че е задала въпрос на представител на унгарското държавно управление, който дава отговор за правните въпроси свързани с молбата на Груевски за приемането на политическо леговище в Будапеща. Въпросът е бил: " по какъв начин някогашният македонски министър-председател е дошъл до центъра на Будапеща без документи, откакто те са му отнети? ", а отговорът: " Направете инспекция при българските управляващи ".
Груевски беше наказан на две години затвор по делото " Танк " поради това, че си купи длъжностен " Мерцедес " за 650 000 евро. Той към този момент трябваше да е в пандиза за излежаване на присъдата, само че изчезна тъкмо преди да се влезе зад решетките.
Припомняме, че един от свадите на есента тази година в България беше карцерът на някогашния ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, с прякор Бате Харо - номинация на считаното за доста доближено до Вътрешна македонска революционна организация гражданско съдружие " БГ Патриот ". Причината - подозрение, че е движил скица за продажба на удостоверения за български генезис, с които при омекотен режим се вадят български документи на непознати жители. Заедно с Харалампиев бяха арестувани общо 20 души.
Срещата със Заев


Извън обичайните похвали и уверенията на Заев по какъв начин добре си сътрудничим с Македония, македонският министър председател съобщи, че продължава процедурата по възобновяване на паметника на Каймакчалан. Припомняме, че той беше опустошен от Миленко Неделковски - македонски публицист, прочут с пристрастията си към ВМРО-ДПМНЕ. А по-рано през днешния ден, в изявлението си пред bTV, Борисов предизвести, че ще има корав отговор от българска страна, в случай че Македония не ни зачита и не зачита Договора за съдействие, подписан тази година - тъй като Македония още следва да влезе в Европейски Съюз и НАТО, стана ясно от думите на българския министър председател.
Иначе Борисов разгласи и, че при започване на декември ще има взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. Заедно ще открием сектора от Автомагистрала " Струма " Сандански-Кресна, съобщи министър председателят, съобщи БГНЕС.
От своя страна Заев сподели, че са провели една близка другарска среща с Борисов. Това беше потребна среща с градивни разговори. Всичко това е вследствие на подписания двустранен контракт за другарство, акцентира Заев. Македонският министър председател означи, че икономическите взаимоотношения сред двете страни се развиват извънредно добре. Търговският стокообмен се прави оценка на 500 млн. евро, като съгласно Заев са си сложили за цел да стигне 1 милиарда евро.
Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, измежду тях на Делчево- Невестино и при Симитли. Развива се и планът за жп линия София - Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица, по думите на Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР