ДКЦ Чайка“ има удоволствието да Ви представи разкриването на две

...
ДКЦ Чайка“ има удоволствието да Ви представи разкриването на две
Коментари Харесай

ДКЦ „Чайка“ разкрива две изцяло нови практики

ДКЦ „ Чайка “ има удоволствието да Ви показа разкриването на две напълно нови практики: „ Звено за независима сестринска грижа “ и „ Звено за независима акушерска грижа “ в отговор на нуждата от основаване на Интегрирани здравни услуги в Област Варна.

Горди сме да заявим, че ДКЦ „ Чайка “ е първото лечебно заведение в страната със независима сестринска и акушерска процедура. Правната наредба на независимата активност е в чл.17а от Закона за лечебните заведения. Нашата цел е да предоставим качествени здравни грижи на пациенти със здравословни проблеми в отвън хоспитализационен интервал, чрез домашни визити и дежурен кабинет. Що се отнася до патронажните грижи, следва да се означи, че в Националната здравна тактика 2020 са заложени ограничения за развиване на интегрирани междусекторни услуги за деца и фамилии в акцент върху патронажните грижи за бременни и деца, както и патронажни грижи, подкрепящи първичната здравна помощ в грижата за възрастните пациенти.
Екипът ни от акушерки и медицински сестри са разполагаем да дават отговор на въпроси, да дават нужната информация и да извършват всички действия и операции в сходство с Наредба №1 от 2011г. за професионалните действия, които медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински експерти и здравните асистенти могат да правят по предопределение или независимо. Медицинските експерти са сертифицирани в осъществяването на качествени здравни грижи и работят в тясно съдействие с всеки пациент, като спазването на лекарските назначения и реализирането на връзка с лекуващия доктор е в сходство с правилата на Добрата здравна процедура.

Звеното за оказване на независими сестрински грижи дава здравни грижи и здравно наблюдаване в това число в домашна среда, в поддръжка на хора с увреждания и хронични болести, хирургично заболели, дехоспитализирани от лечебни заведения, онкологични заболели пациенти с хронични рани, заболели с диабетно ходило, заболели с декубитални рани, обработка на рани и слагане на характерни превръзки, въвеждане на лекарствени артикули и инфузионни разтвори по лекарско предопределение.

Звеното за независими акушерски грижи дава пренатални, постнатални и патронажни грижи в извънболничната помощ от висококвалифицирани акушерки за подрастващите, бременните дами, младите майки и новородените деца.

Регистрираните бъдещи майки за осъществяване на женска консултация могат да разчитат на непрекъснатата поддръжка на нашия екип от акушерки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР