Джузепе Конте отново е министър-председател и сформира ново правителство, както

...
Джузепе Конте отново е министър-председател и сформира ново правителство, както
Коментари Харесай

Джузепе Конте пак е премиер, полага клетва утре с ново правителство

Джузепе Конте още веднъж е министър-председател и образува ново държавно управление, както му бе предоставено от президента на страната Серджо Матарела, съобщи РИА Новости.

Конте се връща на власт откакто наскоро подаде оставка поради тежък раздор с тогавашния вицепремиер Матео Салвини.

Новото държавно управление на Италия, в което влизат представители на антисистемното Движение " Пет звезди " (ДПЗ) и левоцентристката Демократическа партия (ДП), е формирано и показано на президента Серджо Матарела, заяви генералният секретар на президентството Уго Дзампети. Той прецизира, че новосформираният кабинет ще постави клетва на следващия ден в 10 ч. локално време (11 ч. българско) в президентството.
Междувременно министър председателят Джузепе Конте разгласи, че водачът на ДПЗ Луиджи ди Майо ще е новият министър на външните работи и интернационалното съдействие.
Членът на Директива за птиците и авторитетен евродепутат Роберто Гуалтиери ще е министър на стопанската система, а вътрешен министър ще е Лучана Ламорджезе, която е без политическа принадлежност. До предходната година тя бе почитан чиновник във вътрешното министерство, а сега е член на Държавния съвет, висшия административен съд на Италия, предадоха Ройтерс и ДПА.
Ламорджезе заменя точно водача на крайнодясната " Лига " Матео Салвини, който смъкна предходното държавно управление предишния месец, като изтегли партията си от ръководещата коалиция в несполучлив опит да провокира предварителни избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР