Джулия Терзийска завършва годината под номер 387 в световната ранглиста.

...
Джулия Терзийска завършва годината под номер 387 в световната ранглиста.
Коментари Харесай

Джулия Терзийска: Всички са объркани от промените в ранглистите

Джулия Терзийска приключва годината под номер 387 в международната класация. 22-годишната българка завоюва три трофеи на сингъл в Шарм Ел Шейх (Египет), а най-хубавото й показване бе на шампионата в Поатие (Франция) с награден хонд от 80 хиляди $. Джулия завоюва три трофеи на двойки през годината. Също по този начин дебютира и в националния тим на България за " Фед Къп ". Терзийска даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис. - Джулия, намираме се в края на 2018-а година. Успя да направиш сериозен скок в ранглистата. Доволна ли си от постигнатото през тази година?
- Доволна съм от представянето си през тази година, само че несъмнено можеше да бъде и по-добре. По принцип съм удовлетворена, а годината мина и без някакви съществени травми. - Спечели три трофеи на сингъл в Шарм Ел Шейх (Египет), там ли беше най-силното ти показване?
- В Шарм Ел Шейх се усещам добре. Климата ми харесва, времето е топло и изсъхнало. Но обичания ми шампионат от тази година беше в Поатие (Франция). - Направи доста мощен шампионат в Поатие с награден фонд от 80 хиляди $. Там завоюва и сет против №55 в света Полин Парментие.
- В Поатие играх добре през целия шампионат и демонстрирах какво мога. Много малко не ми доближи против Парментие. Започнах неприятно, само че след първия сет поправих някои неща и стартира да се получава. Мисля, че разликата не е сериозна. Просто тя беше по-опитна.  - Също по този начин имаш три трофеи през годината в шампионата на двойки. Харесва ли ти играта на двойки?
- Обичам да играя на двойки. По-забавно е. Ние сме тим и би трябвало да се поддържаме. Харесва ми да се усещам все едно играя екипен спорт. - Към какво е ориентирана подготовката ти сега. На какви шампионати ще наблегнеш през идната година?
- През идната година желая да съумея да играя и в шампионати на WTA, само че с тази смяна в ранглистите към момента не съм сигурна какво ще играя. Всички са комплицирани. - През тази година дебютира за националния тим на България в шампионата " Фед къп ". Какво беше прекарването?
- Винаги ми е било фантазия да играя за България и това беше ужасно прекарване. Надявам се отново да вземам участие. - Изключително мощни съперници чакат България на шампионата на " Фед къп " през идната година?
- Противниците са мощни. Така е. Но ние сме лъвчета и ще се борим и раздадем. Напълно съм сигурна в това.  - Имаше ли време за отмора след края на сезона?
- Имах време за отмора, не доста дълга. Все отново беше задоволителна. - Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- В последно време в свободното си време изучавам испански и просто си почивам. Пълна отмора, тъй като през подготовката сме непрекъснато изморени. - Какво си пожелаваш за идната година?
- За Новата година си поисквам най-вече здраве, шанс и доста триумфи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР