Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa Филип Морис България oт

...
Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa Филип Морис България oт
Коментари Харесай

Вече две години в България работим за бъдеще без дим

Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa Филип Морис България oт 2016 година Имa над 18 гoдини oпит във Филип Морис Интернешънъл. Кapиеpата мy зaпoчвa в звено " Пpoдaжби " в гpъцкия филиaл нa кoмпaниятa, като зaeмa paзлични пoзиции в oтдeл " Пpoдaжби и маркетинг aктивнocти ". Пpeз 2009 година ce мecти в цeнтpaлaтa нa кoмпaниятa в Лoзaнa, Швeйцapия, къдeтo зaeмa длъжността peгиoнaлeн мeниджъp " Cтpaтeгии зa пpoдaжбитe " зa peгиoнa нa Eвpoпeйcкия cъюз. Пpeз 2014 година e нaзнaчeн кaтo диpeктop " Пpoдaжби и диcтpибyция " зa Гъpция, Kипъp и Maлтa. Джордж Mapгoниc e зaвъpшил мapкeтинг и мeниджмънт в Texнoлoгичния oбpaзoвaтeлeн инcтитyт (Тесhnоlоgiсаl Еduсаtiоnаl Institutе) в Aтинa. Имa мaгиcтъpcкa cтeпeн пo бизнec aдминиcтpaция oт yнивepcитeтa " Kингcтън " (Кingstоn) във Beликoбpитaния.

Г-н Маргонис, към този момент две години сте на българския пазар с устройството за нагряване на тютюн IQOS. Как се възприема бездимната опция от потребителите?

Точно по този начин. В края на тази година ще се навършат две години от стартирането на пазара в България на първата бездимна опция в нашето портфолио - устройството за нагряване на тютюн IQOS. В края на 2017 година започнахме да го предлагаме първо в София, шест месеца по-късно последователно навлязохме на пазара в другите огромни градове - Пловдив, Бургас, Варна. След това разширихме предлагането в останалите градове, като Велико Търново, Русе, Плевен, Стара Загора. За да бъдат налични бездимните други възможности за пълнолетните пушачи в цяла България, изградихме инфраструктура, включваща редица канали - търговски обекти на марката, партньорства с огромни бензиностанции и търговски вериги, мобилни консултанти в цялата страна. Създадохме възможост за връзка с потребителите и потребителска грижа посредством разнообразни цифрови канали. Имаме център за обслужване на клиенти, посредством който всеки пълновръстен пушач или консуматор на устройството IQOS може да се свърже с нас и да получи отговор на въпроси, свързани със подмяна на устройство, предпочитание за среща с наш съветник и други

Наблюденията ми са, че българите са доста любознателни, обичат нововъведенията и се интересуват от науката. Радвам се на интереса на пълнолетните пушачи в България към по-добрите бездимни други възможности на цигарите, като устройството за нагряване на тютюн IQOS.

Как се промени бизнес моделът на компанията с въвеждането на IQOS и какъв е размерът на вложенията, които сте създали до този миг?

Преди да пуснем IQOS на пазара в България, имахме дребен офис в София. С стартирането на нагреваемото устройство ние трябваше да посрещнем потребностите на пълнолетните консуматори, които се усилиха доста и не престават да нарастват. Това беше и повода да трансформираме бизнес модела си и да разтеглим офиса си в България. В резултат на това сега във Филип Морис България работят към 100 души. Всички те работят в една изцяло нова среда, защото смяната на бизнес модела с предлагането на IQOS е обвързвана с нововъведението, развиването на технологиите, цифровата промяна и високото равнище на обслужване на клиентите. За да подкрепят растежа на IQOS и да доближи информацията за по-добрата опция до повече пълнолетни пушачи в страната, работят още близо 400 мобилни консултанти.

Такъв тип разгръщане допуска доста огромни вложения. В огромните градове има магазини на марката IQOS или по този начин наречените „ островчета “, редица са партньорствата в по-малките обитаеми места. Съвсем скоро отвори порти и нов център за обслужване на клиентите в България по телефона, който ще се ръководи от компанията „ Консентрикс “ - световен водач в обслужването на клиенти. Служителите, които работят в този прът център, ще обслужват клиентите ни в България и Италия.

От началото на месец октомври IQOS към този момент се продава и на американския пазар. Как очаквате това да повлияе на продажбите и усещането на потребителите на останалите пазари по света?

Първо, доста сме щастливи, че IQOS към този момент се предлага на американския пазар. Защото това е единствената система за снабдяване на никотин, минала през процедурата за стартиране на пазара на Американската организация по храни и медикаменти (FDA), която на 30 април издаде разрешението ни за продажба в Съединени американски щати. Получаването на сходно позволение е от голямо значение, защото това е може би най-строгият регулатор в света. И надлежно това оказва въздействие върху останалите пазари.

Не би трябвало да забравяме, че Съединени американски щати са вторият по величина пазар в света след Китай. В Америка има близо 40 милиона пълнолетни пушачи и е доста значимо те да имат достъп до една друга опция, която научно потвърдено е доста по-добра от пушенето на обичайни цигари.

Освен това най-вероятно огромна част от потребителите в Съединени американски щати към този момент са виждали този артикул на други пазари. Той е обвързван с нововъведения, с по-добър жанр, с гражданска война в технологиите и е добре американските пълнолетни пушачи, които не желаят да се откажат, да имат достъп до тази бездимна опция. На 4 октомври в Атланта, Джорджия, отвори и първият IQOS магазин в Съединени американски щати, което е първата ни стъпка на американския пазар.

Бездимното ни устройство към този момент се предлага на 51 пазара в света, а потребителите са над 12 милиона. При използването на IQOS се отделят 95% по-малко нездравословни субстанции спрямо цигарите. Важно е да кажем, че това не значи 95% по-малко риск. IQOS съдържа никотин, който води до пристрастяване и е предопределен единствено за пълнолетни пушачи, които не желаят да се откажат.

Съвсем скоро на българския пазар излезе най-новото устройство IQOS 3 Duo. От какво е подбудена смяната и какво е по-различното от предходния модел на бездимното устройство?

От първото стартиране на IQOS на пазара ние обещахме на нашите консуматори непрекъснато усъвършенстване на устройството. Това е технология, а знаем, че технологиите се развиват непрестанно по отношение на потребностите на клиентите. Основната ни цел, към която се стремим, е да разгадаем всички проблеми, за които пълнолетните ни консуматори оповестяват.

Миналата година по същото време пуснахме на пазара нов модел на устройството - IQOS 3. Това беше революционна смяна по отношение на предходното устройство като технология, визия, експедитивност на зареждане, издръжливост. Преди няколко седмици пуснахме нова версия на устройството - IQOS 3 DUO, основана напълно на база противоположната връзка на клиентите ни. IQOS 3 DUO има опция да се употребява два следващи пъти, без потребност от изчакване и презареждане на холдъра. Това в действителност е най-голямата иновация спрямо предходния ни модел. Зареждането на холдъра е доста по-бързо, като потребителите към този момент чакат доста по-малко сред ползванията. Новата версия има и спомагателни светлинни знаци, които демонстрират времето, оставащо до новото презареждане на холдъра.

Обмисляте ли към този момент идната иновация, с която да подобрите устройствата за нагряване на тютюн?

За нас е доста значимо да вършим непрекъснати усъвършенствания на устройството, както и да предлагаме нови разновидности, с цел да бъдем по-близо до потребителите и да отговорим на всички техни потребности.

Интервюто е осъществено с поддръжката на Филип Морис България

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР